Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vilka HHC-spelare kan bli aktuella?

Inaktivt på transern och likaså här. Har haft fullt upp med annat men det passar bra när det är brutal lågsäsong i hockeyns Silly season. Åtminstone på ytan. Det kommer att bubbla upp igen men nu tror jag att många avvaktar och t.ex. ser vad som händer och blir över på andra sidan.
 
Igår hade jag en vansinnigt rolig dag/kväll här hemma. Hade bjudit hem ganska många Röglesupportrar för mat, dryck och där vi tillsammans skulle skapa en bra stämning och underhållning. Nu blev vi bara en handfull men det blev väldigt lyckat. Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson höll glada grannar vakna, Uno-spelet dominerades av "Polka" och Roger W. Fick förresten en fin present av de som kom, de hade fixat en signerad Rögletröja. Givetvis vår förre detta superstar, Mike Iggulden :)
 
Vad missade jag igår då? Inte mycket. Helsingborgs Dagblad levererade en intervju med HHC-tränaren Peter "Piva" Johansson igår. Rögle och Helsingborg ska samarbeta, vilket är naturligt. Nu behöver det inte bli så att det bara är Rögle som skickar ner spelare.
 
- Får Rögle skador hoppas jag att vi kan skicka spelare till dem och at våra killar är så pass tränade att de kan hoppa in där och spela. Även om det blir ett tapp för oss att förlora någon av våra bästa spelare så blir det samtidigt oerhört mycket lättare att rekrytera spelare om vi kan leverera spelare som är intressanta för Rögles A-lag, sa Peter till tidningen.
 
Intressant. Frågan är vilka spelare som skulle kunna gå in i Rögle och göra det bra? Vid en första tanke så tänker man att "nej, de spelar där av en anledning" men tittar man på vilka spelare som finns där så är dem inte så långt borta. Här är ett några jag mycket väl kan se gästspela om det skulle behövas.
 
Målvakten stod uppskriven som en Röglemålvakt den senaste säsongen och satt på bänken när Gerber blev skadad på slutet. Skulle ett liknande läge dyka upp så finns säkert 21-åringen i tankarna.
 
En back som tyvärr drabbades av en svår nackskada i Rögle. Han var före den väldigt nära att etablera sig och ta en plats redan då. Gjorde en stark förstasäsong som senior i Helsingborg och är en av lagets nyckelspelare. Om han tar ett kliv till denna säsong så är det absolut en back som håller för spel i Allsvenskan. Var klar för spel i allsvenska Borås men som degraderades när ekonomin brast.
 
Spåddes en lysande framtid och fick en hel del chanser i Rögle. Under bland annat just "Piva". Skulle säkert brinna för att få en ny chans i Ängelholm.
 
När Rögle värvade Fredrik från Nybro för nio år sedan så var det en väldigt stabil och bra allsvensk back. Han stannade i fyra säsonger och blev väldigt populär här. Därefter gick flyttlasset till Tyskland, Danmark och Italien innan han inför förra säsongen landade i Helsingborg igen. Jag vet inte hur många gånger jag hörde folk säga "varför långar Rögle inte in honom" nu under den senaste säsongen i Elitserien. Rögle hade en del backbekymmer. Nu snackar vi allsvenskan och med en tempohöjare i kroppen så är jag säker på att Persson skulle gå in och göra ett bra jobb vilken dag som helst.
 
Hade Rögle inte gått upp till Elitserien ifjol så hade haft en stor chans att få plats i ett allsvenskt Rögle. Den kloke centern var under sina år i Rögles juniorverksamhet en framträdande spelare också en del matcher men genombrottet uteblev. Stack till Kristianstad men blev kortvarig där och hamnade istället i Helsingborg. Är precis som många andra i truppen fortfarande unga och utvecklingsbara. En vass säsong öppnar dörren uppåt. Jag tror fortfarande att "Agge" har vad som krävs för att lyckas.
 
Gjorde 44 poäng på lika många matcher i J20-SuperElit den gångna säsongen. Blev över nu när han inte längre är junior. Fyller strax 20 år och har alla chanser i världen att ta omvägen via HHC till högre höjder.
 
Gjorde debut i Rögles elitserielag 09/10 och spåddes då en ljus framtid i klubben. Säsongen senare gick det tyngre, då i Rögles J20 och därefter tog Glimhed ett sabbatsår från Hockeyn. Återvände till rinken ifjol då "Piva" tog klivet in i Helsinborg. Med tanke på att ha varit borta från hockeyn under ett år så måste hans första säsong som senior anses som bra. 17 mål, 14 assist samt +15 på 41 matcher i division 1. Tar han ett kliv ytterliggare i år?
 
Det finns säkert fler som inte skulle göra bort sig i allsvenskan här men dessa har jag följt på nära håll under ett par säsonger.
 
----
 
Vill även passa på att gratulera Rögleförvärvet Robin Sterner till silvret i Inline-VM. Tyvärr räckte Sveriges 2-1 ledning efter två perioder inte ända fram då USA vände och vann med 6-3.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.