Blogg listad på Bloggtoppen.se

Växjö värvar kanadensisk back

Växjö värvar högintressant inför kommande säsong. Spelare som Sebastian Erixon, Jani Lajunen och Rhett Rakshani sticker ut, Idag har man enligt @Tekarn på twitter värvat en NHL-meriterad back. Det handlar om Cory Murphy som närmast kommer från en säsong i KHL med Dinamo Minsk där han stod för 31 poäng på 52 matcher.
 
Det är en 35 årig högerfattad back med meriter från tre olika NHL-klubbar men även gjort sig känd runt om i Europa redan då han spelat hela här nio säsonger redan. Kontraktet med Växjö uppges sträcka sig fram till 2015.
 
Växjö ser ut att få ihop ett slagkraftigt lag och om Sam Hallam bara får ihop pusselbitarna så känns slutspel som ett givet mål. Murphy är tillsammans med Erixon offensiva backar av hög klass.
 
----
 
Uppdaterat 12:05
 
Visst stämde det. Växjö bekräftade värvningen nu precis.
 
- Cory har alla egenskaper som en offensiv back ska ha. Han har ett bra skott, bra passningsspel och är vass på skridskorna. Det är en kille som vi sneglat på ett tag men för spelare av den här klassen så finns det många valmöjligheter. Vi har jobbat på ett helhetsupplägg en tid och det känns skönt att Cory kommer hit. Han kommer bli en tongivande spelare i vårt lag, säger sportchef Evertsson på klubbens hemsida.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.