Blogg listad på Bloggtoppen.se

Törnkvist - "Jag är inte det finaste barnet i laget"

Det är alltid trevligt att snacka med spelare som brinner för hockeyn. Vissa brinner lite mer och idag när jag pratade med Tobias Törnkvist så blev jag uppriktigt glad. Det är en kille som hoppar över klyschorna och drar sig inte för att säga vad han tycker och tänker. När man läser och hör vad folk spekulerar kring när det gäller Rögles lag i vinter så är det förvånansvärt tyst om just Törnkvist. Därför passade jag på att ringa upp honom idag för att höra vad han har att säga om säsongens satsning.
 
- Ett ungt lag med en jäkla vilja. De utanför kan inte förstå vilken skillnad det är på att komma till träningen nu mot hur det var under säsongen som gick. Det är riktigt kul att komma till hallen varje dag. Jag vill påstå att vi redan nu är mer som ett lag än vad vi var detta året, säger Tobias Törnkvist till gronvitasumo.se.
 
Det stod tidigt klart att Tobias skulle stanna i Rögle. När jag frågade om det var ett givet val och om har ser sig som en ren A-lagsspelare numera så varar han:
 
- Jag ser mig som en A-lagsspelare. Det var en av anledningarna till att jag stannade i Rögle. Jag hade intresse från olika håll men tittade inte så mycket på det. Jag ville stanna här, jag känner att jag kan utvecklas bäst här. Hade Rögle hållt sig kvar i Elitserien så hade det inte varit lika givet att stanna.
 
När vi pratar om hur han ser på sin roll i laget och tar upp snacket som redan säger att Rögle saknar producerande spelare så är Tobias inte alls orolig. Han visade så sent som ifjol när J18 och J20 tog SM-medaljer att han kan leverera
 
- Vi yngre gjorde kanske inte så mycket poäng denna säsong men vi fick inte spela så mycket heller. Det är svårt att komma in i det när man bara spelar 5-6 minuter. Om man känner förtroendet och får spela i powerplay eller boxplay så kommer man in i det mer och då brukar poängen komma. Jag siktar på att ta en större liknande roll som jag haft med juniorerna i år.
 
För de som inte har sett dig spela så mycket, beskriv lite hur du ser dig som spelare.
 
- Min styrka kanske inte sitter i åkningen eller i skotten utan jag är snarare en attitydsspelare. Jag gillar att sprida energi, täcka skott och även om jag inte är ute efter att kasta handskarna så är jag beredd att göra det om det krävs för att väcka laget. Jag vill vara en spelare som kan vända matchbilden också, inte bara med poäng utan med rätt inställning för laget.
 
Jag har följt Törnkvist och ett par år. I J20 har han tillhört de mer tongivande spelarna. Det har blivit en hel del poäng men också en drös med utvisningsminuter. Nu är han betydligt mer kylig i heta situationer än vad han var för något år sedan. Då drog han på sig 173 minuter på 48 matcher.
 
- Ja, jag har blivit lite lugnare. Förra säsongen (11/12) vann jag utvisningsligan. Det är inte där jag vill vara. Även om jag är lugnare nu så är jag inte det finaste barnet i laget precis.
 
Tobias går ut skolan nu om några veckor. Han har valt att fullfölja skolan hela vägen även om han haft möjligheten att hoppa av för hockeyn tidigare. När sommarlovet tar vid så är det full fokus på hockeyn och han kommer inte att jobba vid sidan av hockey. 
 
När vi kommer och snackar lite om tränarstaben i Rögle så pratar han väldigt varmt om Tangnes. Han medger att det har svidit att läsa den kritik Tangnes fått och väljer istället att hylla honom .
 
- Det var inte Dans fel att det gick som det fick. Det blev ju inte bättre när han fick kliva ner och det hade nog inte spelat någon roll vem som hade tagit över.
 
Vad är Dans starka sida?
 
- Han har en god relation med spelarna och behöver inte visa sig tuff. När det sedan kommer till krita så drar han sig inte för att säga till och då lyssnar alla. Dan är väldigt lätt att snacka med och ingen man drar sig för att gå till om det är något. Jag trivs med Dan och det tror jag många håller med mig om.
 
Törnkvist säger gång på gång att det redan nu är en klar skillnad på stämningen i laget. När jag frågar om det är lättare att ta plats i gruppen nu så säger han med en glad ton:
 
- Oh ja, det är en skillnad i hästväg.
 
Det går inte att missförstå, de unga spelarna i laget är med på ett annat sätt nu och är redo för att ta sin chans. Laget är som sagt ungt och det finns mängder med potential. Jag frågade Tobias avslutningsvis vem han tror kommer att blomma ut ordentligt i år.
 
- Det finns så många. Jag skulle vilja säga alla faktiskt. Zaar kommer blir viktig för oss och precis som du tog upp i videointervjun så var Thorell grym i JVM häromåret och kommer säkert göra det jättebra här. Även Niklas Hansson och Anton Cederholm kommer att ta stora kliv. Det är svårt att peka ut någon, alla kan ta ett stort steg.
 
Efter att ha snackat med Törnkvist eller "TT" som han kallas så stiger min hockeyabstinens ytterliggare. Det är så härligt att höra om hur bra stämning man redan fått in i gruppen och hur positivt det låter från alla håll. Att det är bra stämning märkte jag tydligt av när jag var och intervjuade spelare i onsdags. Det unga glada Rögle har lyckats ladda om.
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.