Blogg listad på Bloggtoppen.se

Snack med Rögles fystränare - "Ingen tävlar för att komma sist"

En person som jobbar bakom ramljuset men som fått ta en och annan känga under den tunga säsongen vi nu lägger bakom oss är Rögles erkänt duktiga skridsko och fyscoach, Andreas Larsson.
Jag är alltid nyfiken, speciellt när det handlar om Rögle. Så jag har snackat med Andreas idag om säsongen som gick, käftsmällar och om ambitionerna.
 
Det är röd dag idag och då kan man ofta tro att organisationen tar ledigt. Så är det inte för de som jobbar med Rögles lag. För idag har "Masken" kallat till ledarkonferens som ska pågå idag och imorgon. Med på denna finns tränare från A-lag, J20, J18 och U16 samt en del andra involverade från klubbens organisation. 
 
- Det är väldigt intressant. Vi diskuterar och hittar den modell som ska driva hela klubben framåt för att nå sina mål. Hur ska vi träna och hur ska vi spela? Det är väldigt givande faktiskt, berömmer Andreas Larsson när jag nådde honom under deras lunchrast idag.
 
Veckan har inleds med tester och kommer att fortsätta så torsdag och fredag. Alla spelare är inte testade. Imorgon ansluter Tjärnqvist, Lindqvist-Hansen, Panelin-Borg, Liljewall, och Thorell som inte kunnat vara med av olika anledningar. I natt kommer Kevin Lindskoug hem så han lär också ansluta inom det närmaste. De som redan gjort sina tester kommer att träna.
 
- Jag gillar inte röda dagar. Det blir så uppstyckat men jag räknar med att killarna är ute och demostrerar idag.
 
Andreas berättar att testvärdena sett jättebra ut så här långt. Han vill inte avslöja detaljer om vem som har bäst flås eller liknande. Nästa fråga är oundviklig. Inför säsongen gick Rögle ut med att man skulle vara det "skridskostarkaste laget i Sverige". Något som man fått äta upp och som folk verkligen tjatat om samtidigt som motgångarna avlöste varandra under säsongen.
 
- Det var inget vi bara slängde ur oss. Vi har en ambition och vi vill ha den. Ingen tävlar för att komma sist. Det gjorde vi inte i år trots att vi hamnade där. Vi hade en målsättning sedan kan man ha delade meningar om hur det gick.
- Är man frispråkig så får man räkna med en och annan käftsmäll. Självklart har jag rannsakat mig själv precis som alla tränare och andra inblandade har gjort. Det finns mycket att ta hänsyn till, man kan ha dolda sjukdomar, skador och andra detaljer som ingen har någon aning om. Man måste se det med helikoptersyn. Helt klart nådde vi inte de resultaten vi önskade men som sagt, det finns många olika faktorer som spelar in.
 
Det snackades om att ni inte körde lika tung styrketräning förra säsongen. Är den tillbaka nu?
 
- Det var tungt och killarna tränar hårt ofta två pass om dagen. Så att det inte var tungt är en annan sak som missuppfattats. Däremot körde vi i en annan form. I år har vi en ung trupp där de flesta varit involverade i den första delen i detta upplägg som vi kör. Det innebär att vi kan korta ner inkörningsprocessen så att vi intensiteten kan trimmas upp tidigare. Man kan lätt stressa fram 2-3 kilo muskler på kort tid men då ska man vara medveten om vad som sker i steg två och steg tre. Processer tar lång tid och visst hoppades att önskat tänk skulle ge bättre resultat redan säsongen som gick. I år ska jag dessutom vara mer involverad i både J18 och J20-verksamheten. Det känns väldigt inspirerande att utveckla våra unga spelare.
 
Andreas kommer att trimma Rögle hårt i sommar och hans meriter talar för sig själv. Han vet hur man ska träna för att nå sina mål. Han berättar att han även fick kritik då han tränade OS-guldmedaljörer och att det är sådant som hör till jobbet i denna bransch. Jag tackade ödmjukt för pratstunden som avslutades minuter innan hans lunchrast tog slut innan han skulle återgå till ledarkonferensen "Masken" kallat till.  Passande att Rögle lägger upp organisationens "röda linje" på en röd dag.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.