Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sedins dominerar VM

Sverige är i VM-final. Tack tvillingarna Sedin för det. Idag när Sverige besegrade Finland med 3-0 så lång tvillingarna bakom allt. När man sedan spelar med Loui Eriksson som är en målskytt av världsklass så räcker det för att dominera på högsta VM-nivå.
 
Sedan Henrik och Daniel anslöt så har Sveriges powerplay inte längre tillhört turneringens sämsta, man har heller inte haft några problem med att etablera anfallsspel och skapa chanser. Här får vi ett tydligt bevis på vad ett par sena värvningar från NHL kan göra för skillnad. Vi ska heller inte glömma Jhonas Enroth som är riktigt tät. Det blir inte många returer där.
 
Oavsett om det blir USA eller Schweiz som står för motståndet imorgon så går Sverige in som guldfavoriter. Pär Mårts som fått en del kängor under turneringens gång har nu vänt på skutan, det kan han tacka bröderna Sedin för.
 
Kollade in ex-Rögleiterna lite extra idag. Lasse Kukkonen var en av de sämsta backarna på isen och fick helt rättvist minimalt med istid. I den tredje kan han inte ha spelat mer än något enstaka byte. Däremot var väl Aaltonen en av de vassare framåt även om han inte lyckades skapa speciellt mycket. När man väl satte tryck mot Sverige så var Enroth tät och de gånger han släppte någon retur var backarna på rätt plats. Sveriges försvarsspel avväpnade Finlands succélina med Aaltonen, Kontiola och Pesonen.
 
----
 
Jag har lite torka här inne nu dessa dagar. Dels för att det inte händer allt för mycket även om det börjar tisslas en del. Framförallt beror det på att Bredbandsbolaget inte har kunnat leverera sitt nät till mig sedan i torsdags och säger att man inte kommer att lösa det förrän på måndag. Däremot kommer jag att blogga ut lite saker imorgon så håll utkik.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.