Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ranking - 15 bästa värvningarna i Hockeyallsvenskan

Det var längesedan jag gjorde en rakning men när det nu är ganska torrt på nyheter under denna period, passar det bra att redan nu starta med lite olika listor och rankingar. Jag är fullt medveten om att det ska värvas in fler spelare som antas vara spets runt om i de olika allsvenska klubbarna men här får ni min lista på Hockeyallsvenskans 15 bästa värvningar så här långt.
 
15. Alexander Bergström, Karlskrona.
Håller bra allsvensk klass. Gör alltid sina poäng och kommer vara en viktig kugge för KHK i vinter. Ska användas som ytterforward i första hand men är minst lika bra som center.
 
14. Kenndal McArdle, Västerås.
NHL-meriterad kanadensare som jag tror kommer göra det riktigt bra i Västerås. Kanske inte någon poänglirare men däremot ett energiknippe som lär öppna upp för andra. En av Västerås många väldigt spännande importer.
 
13. Erik Hanses, Almtuna.
Almtuna ser ut att gå mot en ny tung säsong. När man fick klart med förre Leksandskeepern, Hanses, så föll en väldigt viktig pusselbit på plats. Förra säsongen ansåg de flesta att han var redo för Elitserien men har nu en tyngre säsong i ryggen. Når han den klass han höll 11/12 så kommer han vinna många poäng åt Almtuna.
 
12. Jordan Smotherman, Karlskrona.
Var en av Tingsryds alla chansvärvningar men denna slog väl ut. Med 24 mål och 12 assist så höjde han sin status här i Sverige och lär ha haft en hel del anbud på sig. Nu blev det Bengtzén i Karlskrona som vann den kampen.
 
11. Eric Thorell, Rögle.
Den vindsnabbe Färjestadskillen har tagit ett kliv ner till Allsvenskan för att få fart på karriären. I Färjestad har han inte lyckats ta det där sista steget utan mer fått en mindre roll. Det finns stor potential här och får han det att lossna tidigt så kan detta bli säsongens stora succévärvning i Rögle.
 
10. Joey Tenute, Malmö.
Malmö sökte en förstecenter. Svårbedömd då jag inte sett honom spela men gör jag en "Eliteprospect-scouting" så är det en allsvensk klasspelare.
 
9. Patrick Galbraith, Karlskrona.
En VM-målvakt som ligger på gränsen till Elitserien. Gjorde som utlånad väldigt bra ifrån sig för Oskarshamn förra säsongen och nu ska han hjälpa Karlskrona att nå en stabil placering. En värvning som smäller högt och här har man säkrat upp en högklassig målvakt.
 
8. Alex Leavitt, Oskarshamn.
En kanadensisk center som kommer med ett grymt poängfacit i sitt bagage. Kommer visserligen från den tyska andraligan men har tidigare visat stor produktivitet i ligor som får anses som minst lika bra som Hockeyallsvenskan. Känns på förhand som den bästa centervärvningen i serien. Vill dock påpeka att jag aldrig sett honom spela och att jag därför bara går på vad han producerat tidigare.
 
7. Mats Lavander, Björklöven.
Efter sex säsonger i Elitserien återvänder nu Lavander till Björklöven. Här kommer han att få ta en stor roll och hans inställning och erfarenhet kommer att vara guld värd för "Löven".
 
6. Daniel Viksten, Malmö.
Här har Malmö hittat en riktigt bra målskytt. Viksten har trots sin unga ålder redan gjort sig ett stort namn i serien. En målskytt av rang som nu ska testa lyckan utanför Mora för första gången. Väldigt förvånande att inget elitserielag nappat.
 
5. Jeremy Williams, Västerås.
Ännu en högintressant kanadick som landat i serien. Med 300 poäng i AHL där mer än hälften är mål går han nu in på sin tredje säsong i Europa. Av Västerås alla transatlanter så är det Williams jag tror mest på.
 
4. Sam Lofquist, Djurgården.
En klassback som Djurgården tidigt gjorde klart med. Lofquist har under sina säsonger i Oskarshamn visat upp ett riktigt bra backspel. En aggressiv backpjäs som även har ett skott som resulterar i en hel del mål.
 
3. Jonas Fransson, Västerås.
De Röglefans som inte ville att Jonas Fransson skulle stanna är lätträknade. Rögle ville också behålla sin högklassiga målvakt men det föll på det ekonomiska. Nu klippte Västerås till och här har man säkrat upp en målvakt som verkligen kan stänga igen. En förstekeeper av elitserieklass som varit med om att ta upp Rögle till Elitserien. Jag blir inte förvånad om han lyckas göra samma sak med Västerås. Så bra är Jonas.
 
2. Josh Soares, Oskarshamn.
En av värvningarna som smäller högst. Var grym i Växjö den säsong man gick upp men lyckades inte ta nästa steg i Elitserien och fick därför lämna. Då blev det Vienna Captials där han återigen öste in poäng. Nu är han tillbaka i Allsvenskan och jag kan garantera att han med råge kommer att ersätta Guilio Scandella.
 
1. Andreas Lilja, Rögle.
Om Andreas är hel och fortfarande brinner för hockeyn när han nu flyttar hem till Sverige så är det helt klart en kanonförstärkning för vilket lag som helst. Att det blev Rögle har naturligtvis med de sociala bitarna att göra. Annars hade han med största sannolikhet hamnat i Elitserien. Med över 600 matcher från spel i världens bästa liga och med en Stanley cup-titel kommer Andreas att betyda oerhört mycket för Rögle. En ledare som kommer att betyda lika mycket utanför som på isen.
 
 
Nära men ändå inte: Eetu Qvist, Asplöven, Per Hållberg, Björklöven, Stefan Öhman, Björklöven, Sergio Somma Karlskrona, Alexander Viklund Karlskrona, Calle Andersson, Malmö, Tobias Ericsson Malmö,Tim Kunes, Rögle, Robin Sterner, Rögle, Sebastian Dyk, Troja, Shea Guthrie, Troja, Andreas Frisk, Västerås, Tony Romano, Västerås.
 
Alltid farligt att göra denna typen av listor, man brukar bli ganska sågad. Har jag glömt någon? Man har sällan rätt och man får ofta äta upp att man missat något under säsongen. Jag minns t.ex. när Broc Little eller Damien Fleury anlände. Det är typexempel på spelare man inte trodde skulle explodera på det sätt som de sedan gjorde.
 
Det ska värvas in fler som säkert kommer att placera sig på denna lista innan säsongen 13/14 drar igång men just idag är detta min ranking.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.