Blogg listad på Bloggtoppen.se

Oskarhamn sugna på Lukas igen - Även Spelling ryktas dit

Lukas Ericsson gjorde ingen jättesuccé i Malmö under sina två säsonger där. Då gick det betydligt bättre säsongerna innan då han utvecklades åt rätt håll i Oskarshamns mundering. Det var en spelare jag gillade och namnet var uppe vid en diskussion jag hade med Roger Elvenes vid ett tillfälle men då var man inte intresserade.
 
Nu kan det mycket väl bli Oskarshamn igen. För enligt en trovärdig källa har Oskarshamn lagt fram ett kontraktsförslag som Lukas nu ska ta ställning till. Hur nära det är vet jag inte men det finns fler klubbar som visat intresse för den HV-fostrade 24-åringen.
 
Jag har pratat en stund med Oskarshamns sportchef idag och han bekrätftar klubbens intresse när det gäller Lukas .
 
- Han är en kille som vi diskuterar med. Vi söker den typen av karaktärer som Lukas är. Sedan om det blir honom eller någon annan, det får vi se, säger Roger Jönsson till gronvitasumo.se.
 
Han lyckades inte slå igenom i Malmö men hade en grym säsong senast han var i Oskarshamn. Det är inte därför man nu är intresserade.
 
- Visst, han hade en magisk säsong här innan men det är kanske inte riktigt Lukas spelstil. Han är mer den stora, starka oömma spelaren.
 
Oskarshamn känns väldigt spännande just nu. Man har redan landat Josh Soares och enligt Mrmadhawk så är Alex Leavitt också på ingång. När jag frågar Roger om det finns större krafter att satsa med inför denna säsong så säger han att det inte är så.
 
- Vi är inne i slutet på en treårsplan där vi har som mål att etablera oss som ett topp-5 eller åtminstone ett stabilt playofflag. Tänker du ekonomiskt så har vi samma budget och vi har ju utrymme där sedan McGrath, Scandella och Öhman lämnade. Soares ersattes t.ex med McGraths kostnad. Oskarshamn är en förening som mår bra, vi gick plus runt 1,3 miljoner ifjol och i år landar vi på ett plus på ca 700 000.
 
Roger låter väldigt positiv och är som vanligt väldigt trevlig. Han medger att han trivs jättebra på sin position som sportchef i IKO. En sak är han noga med att poängtera:
 
- Vi har en ödmjuk inställning. Den dagen vi slår oss för bröstet och tror att vi är någonting så är vi fel på det. Vi har valt att bygga så här där vi har en bra stomme. Vi kan inte locka hit spelare som Liljewall och Brithén t.ex, det skulle kosta för mycket.
 
En annan spelare som av naturliga skäl ryktas till Oskarshamn är Thomas Spelling. När jag frågar om man är intresserade av honom så medger Roger att det är en spelare man diskuterat.
 
- Vi har diskuterat namnet. Jag ville ha hit honom redan inför förra säsongen. Jag var och såg honom spela i det danska slutspelet och där var han riktigt bra. Vi ska ha in några spelare till men just nu har vi inget på gång med Spelling, säger Roger som berättar att beryktade atttiyden sedan den tidiga artikeln i dansk media där han kritiserade tränarna i Rögle sedan han petats, inte känns igen.
- Här var han åt andra hållet. Han sa nästan ingenting och tog för lite plats. Nästan för blyg faktiskt, så jag har svårt att se att han skulle ha problem med attityden. Snarare tvärtom.
 
Roger Jönsson, som spelade i Ängelholm 00/01 söker precis som Rögle spelare på centerpositionen. En andracenter står på listan säger han. De är inte lätta att hitta i Sverige.
 
- Ska man ha en center som går bra i båda håll så får man söka sig utomlands, i Sverige finns det inte många lediga på marknaden. Det finns bra ligor som håller en liknande nivå som Hockeyallsvenskan där man kan hitta bra alternativ.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.