Blogg listad på Bloggtoppen.se

Djurgårdare till AIK och Timander lämnar stort hål i Leksand

Lång dag på jobb idag. Kom precis hem, så ser ofta mina fredagar ut. Idag har det hänt en hel del saker. Främst är det rykten som blivit bekräftade.
 
* AIK har äntligen presenterat sin tränarlösning. Det drog ut på tiden men nu är det klart. Rikard Franzén tar över som headcoach och vid sin sida får han Mats Lindgren och nye Mats Bäcklin från Djurgården. En känslig övergång som jag tror kan röra upp liknande känslor som när Hellkvist landade hos Malmö. Är man djurgårdare ända långt in i själen så ska man inte stå i båset hos de värsta rivalerna. Så känner nog väldigt många men sådana övergångar blir allt vanliga.
 
* Leksand tappar Michael Raffl till Philadelphia Flyers. Idag bekräftar NHL-klubben det hela men det har stått klart ett par dagar att så var fallet.
 
* Ett annat tungt tapp för Leksand är att Mattias Timander lägger av. 39-åringen har en grym karriär att blicka tillbaka till och han fick avsluta med något riktigt stort. Att vara med om att ta upp Leksand till Elitserien igen. Så även om han säkerligen kunnat hålla en hög klass även i Elitserien så känns det väl som en bra tidpunkt att lägga av nu. Över 400 NHL-matcher, ännu fler elitseriematcher och kryddat med ett VM-guld har Timander samlat på sig under sin långa karriär. Nu tvingas Salo söka med ljus och lykta samt en del pengar för att hitta en ersättare. Kan jämföra det med Kenny Jönssons besked. Det är svårt att hitta en ersättare till en back som betytt "allt" för laget.
 
* Om något missat det så har tvillingarna Donati hittat ny klubb. Inte i Sverige denna gången heller utan nu drar de söderut till Innsbruck, Österrike. Ska vi få se dem i Sverige någon gång? Vänta bara, om knappt ett år så är de på väg till en drös klubbar i allsvenskan. Så är det varje år numera.
 
Inte ett ljud om Rögle men jag har en intressant intervju på gång därifrån som kommer ut under helgen.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.