Blogg listad på Bloggtoppen.se

722 matcher blir fler - "En tillgång för vilket lag som helst"

 
Efter ett väldigt lugnt veckoslut så har denna veckan rivstartat. Idag har det presenterats saker. Rögles meste genom alla tider, Jakob Johansson har signerat ett kontrakt för kommande säsong. Därmed är han klar för sin 16:e säsong i sin grönvita klubb och hans nuvarande matchrekord på 722 stycken kommer alltså att utökas. Frågan är om någon någonsin kommer att vara i närheten av det.
 
- "Jacke" har beslutat sig för att göra en rejäl satsning. Han vill verkligen lägga ner energin för att vara på topp. Det känns jättebra att han vill vara med och hjälpa oss tillbaka till Elitserien. Vi får en väldigt motiverad spelare som hade varit en tillgång för vilket lag som helst, säger "Masken" i ett pressmeddelande från Rögle.
 
Efter den senaste tidens positiva rapporter så kändes detta ganska väntat. Jag vet att det finns de som är tveksamma till att Jakob har vad som krävs för att vara en bärande pjäs i detta Rögle lag. Jag har hela tiden sagt att jag gärna ser honom i Rögle en säsong till och det får jag nu. Om han kommer upp i den nivå vi vet han kan ligga på så är det absolut en center av hög allsvensk klass.
 
- Det här blir lite nystart för både för klubben och mig. Jag vet hur roligt vi hade vid nystarten 2010-11 och kan vi göra något liknande av den här säsongen så kommer vi att ha riktigt kul, säger Jakob själv om sitt beslut.
 
Rögles lagbygge 13/14
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Jakob Johansson (79)
Robin Sterner (90)
Viktor Lindgren (86)
Mathias Tjärnqvist (79)
Christopher Liljewall (89)
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 
----
 
En annan intressant sak. Västerås fortsätter att bygga ett högintressant lag. Idag har man presenterat sin femte nordamerikanske forward i form av Giancarlo Iuorio. En 24-årig kanadensare som kommer från collegehockeyn där han gjort en hel del poäng. Sedan tidigare har man dessa transatlanter i laget Leisenring, McArdle, Romano och Williams. Västerås är väl det lag som tydligast tagit till vara på att man slopat gränser för icke-EU-spelare.
 
Dessutom har man äntligen gjort klart med Jonas Fransson. I den förre Röglemålvakten får man, om inte den bästa, så en av seriens absolut bästa målvakter. Det har varit på tapeten ett bra tag men nu är ett kontrakt för kommande säsong signerat.
 
- Det är en stabil och rutinerad målvakt vi får in. Han har varit med och tävlat på toppnivå både i elitserien och hockeyallsvenskan, säger Niklas Johansson på klubbens hemsida.
 
----
 
Nu ska jag ut och jobba vidare. Vi får se om det händer mer saker under de timmarna. Var bara tvungen att köra hem om och uppdatera efter den tråkiga helgen. Nu är vi igång igen!
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.