Blogg listad på Bloggtoppen.se

Färjestad har hittat sin målvakt

Alexander Saláks ersättare är funnen. Idag har Färjestad gått ut och presenterat den kanadensiske målvakten, Danny Taylor. En 27-åring som närmast kommer från Calgary Flames organisation.
 
- Han är explosiv, atletisk, reaktionssnabb, har bra siffror och det bästa av allt; han har ambition att bli ännu bättre, säger Färjestads scout Anders Steen på klubbens hemsida.
 
Fredrik Pettersson-Wentzel får därmed ännu en tuff konkurrent om målvaktsspaden. Danny Taylor kommer med färsk statistik som visar på över 92 i räddningsprocent under de två senaste säsongerna för Abbotsford Heat i AHL.
 
- Nu har vi två unga och utvecklingsbara målvakter och det här ligger helt i linje med vårt tålmodiga och metodiska  arbete att hitta spelare med ambition och potential, säger Jörgen Jönsson.
 
----
 
Förre Röglejunioren Sanny Hafström fick som väntat inget A-lagskontrakt när han nu går från junior till senior. Istället går han vidare till Helsingborgs HC.
 
- Han spelade en del för oss under hösten när vi hade lite skador. Han kommer från regionen och det är naturligt att vi vill fånga upp honom när Rögle släpper honom. Han jobbar hårt, är fysisk och storväxt. Han är precis en sådan spelare som vi behöver, säger tränare Peter Johansson till Helsingborgs dagblad.
 
Under den senaste säsongen stod Sanny för 44 poäng (21+23) på lika många matcher i J20-SuperElit. Helt klart ett bra facit men han har ändå inte känts nära spel i Rögles A-lag och att han väljer att ta nästa kliv i karriären i Helsingborg känns naturligt. Det ska bli spännande att se vad han kan göra där i vinter.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.