Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blomsterberg - "Vi har en god insyn och kontroll över ekonomin"

En diskussion har tagit fart sedan Mrmadhawk avslöjat vad Rögle ska ha betalat för Juhamatti Aaltonen. Enligt Johans uppgifter så kostade han Rögle hela 4.733.640 kronor. Givetvis sjukt stora pengar. När Kukkonen blev klar så skrev Aftonbladets Tomas Ros att han kostade Rögle 5,3 miljoner.  Aaltonen var en sevärdhet av högsta klass och att han kostade en sjuk summa är inte jag förvånad över. Som elitserielag får man en hel del kulor att fördela och som nykomling kostar dessa spelare lite extra.
 
Om man ska lyckas landa toppspelare framför näsan på KHL och andra etablerade storlag i Sverige eller Europa så kostar det rejäla summor. Sådant här är ofta alldeles för hemligt och därför är det än mer intressant när någon, i detta fall Mrmadhawk, lyckas avslöja. I NHL är lönerna officiella och där slipper man dessa diskussionerna. 
 
- Det vi betalade för Aaltonen är ingenting som på något sätt äventyrar vår ekonomi. Vi visste att det skulle kosta att plocka hit honom, säger Blomsterberg till Mrmadhawk.
 
Jag litar fullt ut på att Magnus Blomsterberg har stenkoll på räkenskaperna. Rögle hade dessutom en ganska billig allsvensk trupp utanför dessa "superstars" och Pelle Svensson var som vi vet på en het jakt efter en center i januari så kassakistan kan inte vara tom. Årsmötet kommer vara oerhört spännande i år, där får vi svaret på hur Rögles ekonomi ser ut idag. För att få veta lite om det ekonomiska läget och snacket om lönerna så ringde jag själv upp Magnus för att höra vad han kan säga.
 
- De här löneuppgifterna som kommit ut är fullständigt felaktiga. Rögle som förening hade inte kunnat betala ut sådana här löner, säger Magnus och fortsätter:
- Aaltonen var en av Elitseriens bästa spelare och hade en lön som motsvarar en toppspelare i serien. Jag vet exakt vad Aaltonen tjänade och dessa uppgifter är långt ifrån sanningen.
 
Hur ser ekonomin ut i Rögle just nu?
 
- Vi håller på med att stänga bokslutet och har årsstämma snart. Jag kan inte gå ut med något innan det men kan säga så mycket att vi har en god insyn och kontroll över vår ekonomi.
 
Oavsett vad man tycker om alla dessa löner så har jag svårt att tro att någon allsvensk hockeyspelare någonsin kommer upp i Linus Klasens summor som han tjänade i Malmö Det är långt över vad Aaltonen kostade Rögle denna säsong. Man kan alltid hitta ursäkter och jämnförelser, det är stora pengar. 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.