Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögles VD - "Om sanktionerna är tandlösa är vi på helt fel spår"

Samtidigt som Rögle tar för sig allt mer under elitseriematcherna så kliver nu Rögles VD, Magnus Blomsterberg, och stämmer in i den hårda kritik som riktas mot Modo, Frölunda och Brynäs.
 
Intressant är att han berättar att Rögle lagt fram en "avsiktsförklaring med två kontraktslösa NHL-spelare" men att man avstod efter att man fått ett nej från ligan. Modo och Frölunda valde att gå sin egen väg och Brynäs lyckades, vad det verkar, "lura" systemet. Så ska det inte fungera, Rögle hade precis som andra lag behov av spelare då man var skade och sjukdomsdrabbade. Man accepterade ligans nej och det resulterade förmodligen i att Rögle blev ett svagare lag med sämre förutsättningar än de lag som "gick sin väg". Därför anser jag att man nu går ut enade och sätter ner foten och ger klubbarna ett kännbart straff.
 
Därför reser jag mig upp och applåderar Rögles kraftiga ställningstagande.
 
Så här skriver Blomsterberg på Rögles hemsida:
 
" Med anledning av den uppkomna diskussionen i hockeysverige angående hanteringen av NHL-spelare vill jag ge er Rögle BK:s syn på saken.
Först vill jag bekräfta att RBK varit konsekventa och stått bakom regelverket samt agerat utifrån regelverket under hela säsongen. Vi har ställts inför precis samma val som andra elitserieklubbar men avstått. Redan i tidigt skede på säsongen hade vi en avsiktsförklaring med två kontraktslösa NHL-spelare. Vi lyfte ärendet till ligan och fick ett tydligt nej till fullföljande av rekrytering - vilket vi respekterade.
Vi arbetar alla med en resultatbaserad produkt där den uppkomna situationen kan få tuffa konsekvenser för lagen som ligger i riskzon för att avsluta säsongen med en kvalserie.
 
Vi anser att sporten skall kännetecknas av ”Fair Play” ur alla perspektiv. Det måste finnas heder och moral inom hockeyn där vi föreningar respekterar givna ramar och etiska värderingar för att främja lika spelvillkor.
 
Vi har framfört våra synpunkter till Svenska Hockeyligan där vi understryker vårt missnöje till den uppkomna situationen. Vi förutsätter att alla tillgängliga åtgärder prövas för att kännbara följder skall bli ett faktum. Om det visar sig att Brynäs inte förhållit sig till givna ramar och regelverk, vilket är helt oacceptabelt, måste det ge påföljder. Vi bedömer i så fall Brynäs avsteg, om möjligt, allvarligare än både Modos och Frölundas eftersom det skett med en dold agenda.
 
Säsongens händelser kring Modos och Frölundas agerande gällande korttidskontrakt samt nu Brynäs gällande en extra uppfinningsrikedom skadar svensk hockey. Om regelverken är otydliga och sanktionerna tandlösa är vi på helt fel spår.

Rögle BK kommer att med de medel som står till buds medverka till att stärka regelverken och sanktionerna.
"
 
Självklart tycker jag liksom alla andra att denna soppa inte skulle behövas kokas ihop från början. Man måste ha tydligare och rakare riktlinjer om vad som gäller. Hockeymatcher ska avgöras på isen och inte på kontoret.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.