Blogg listad på Bloggtoppen.se

Snack med Tangnes om försäsong och truppläget

Jag har snackat med Rögles tränare, Dan Tangnes, idag. Ted Brithéns besked kom strax före vår bokade tid för samtalet så självklart var det första ämnet som kom upp. Dan säger som säkert alla vi Röglesympatisörer tänker just nu.
 
- Självklart är det roligt för Ted. Ett kliv i rätt riktning att gå till en större klubb. Att man sedan tycker att det är tråkigt för laget är bara egoistiska tankar just nu. Det ska bli spännande att följa Teds utveckling, säger Dan Tangnes till gronvitasumo.se.
 
Att jag ringde upp Dan var för att jag ville veta lite om hur man lägger upp försäsongsträningen som inleds nästa vecka och så här lägger man, i stora drag, upp det.
 
* Nästa vecka blir en testvecka. Där spelare kommer att ansluta efter semestrar och när de blir klara för truppen. Då testas de för att sedan kunna trimmas på bästa sätt av fyscoachen, Andreas.
* Måndagen efter inleds sommarträningen med gemensam träning måndag till fredag för att köra indivituellt på helgerna efter varje spelares behov. 
* Den gemensamma träningen kör man fram till midsommar. Därefter är det individuella schema och "annan ort" om så önskas. Truppen samlas i slutet på juli igen.
* Träningsläger i Schweiz ligger i planeringen. Inget är spikat men troligtvis är det ny ort som gäller. Inte Zuchwil som det varit tidigare år. Tre matcher istället för fyra. Inget är spikat då det är en kostnadsfråga också.
* Träningsmatcherna är nästintill spikade och väntas bli släppta under morgondagen.
 
Vilka spelare som kommer att vara med från start har "Masken" bättre koll på. Sportchefen återvänder från Sotji ikväll och då hoppas och tror Dan att han har saker med sig i "gottepåsen".
 
- Det ska bli spännande att se vad han har på gång. Han vet lite mer om truppläget än vad jag vet just nu. Jag och "Masken" har en bra dialog där vi tillsammans i grova drag taigt fram en kravprofil på vad vi söker. Sedan är det han som hittar spelarna.
 
När A-lagets sommarträning drar igång så kommer det som vanligt finnas med en och annan J20-spelare. Där är dock Dan lite försiktig.
 
- Inte helt enkelt. Känns inte rätt att ta dem från skolan när de kan träna på kvällstid istället. Vi brukar vänta med det till skolorna slutat. Det är något vi får diskutera med "Masken" om men det kommer garanterat finnas med någon ytterliggare från juniorerna än de vi kontrakterat för A-laget.
 
På måndag drar det igång. Vilka spelare som är med då återstår att se. Efter dagens besked från Ted så får man göra sig beredd på att fler sådana "smällar" kan komma. Klart är att Lilja, Lindskoug och Kunes inte kommer att vara med från start när man samlas.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.