Blogg listad på Bloggtoppen.se

Silly season - Poängstark kanadensare blickar mot Allsvenskan

Jag fullkomligt älskar denna tiden på året. Hockeyn gäller som mest och den alltid så intressanta Silly season rivstartar i samband med att det blir färdigtspelat för lagen.

Här kommer ett namn som vi troligen kommer få se i Hockeyallsvenskan nästa säsong, Shay Stephenson.
Han ligger tvåa i den norska poängligan och jag har helt säkra uppgifter på att han efter säsongen vill spela i Sverige, igen.
För er som har stenkoll så känner ni igen namnet, han spelade i Hockeyallsvenskan redan 04/05 då i Sundsvall. Det blev 26 poäng på 44 matcher den gången. Därefter har han krigat i ECHL, AHL och har även två NHL-matcher på sitt CV. Nu vill han efter sin succé i Norge tillbaka till Sverige igen.
Det är en stor kanadensisk forward (193 cm och 96 kg) som denna säsong gjort 70 poäng på 44 matcher i Vålrenga och han är inte rädd för att utnyttja sin storlek vilket 163 utvisningsminuter berättar.

Det finns flera lag som givetvis har koll på Shay Stephenson. Mora är ett av lagen som är intresserade och har följt säsongen i Vålrengen med stort intresse säger en som har koll på hockeyn i Norge. En ersättare för Jakobs om han nu försvinner till ES?

Vägen via Norge till Sverige blir allt vanligare och med facit i hand så har bevisligen spelare som kommer från Norska GET-ligan lyckats bättre än spelare från tex Danmark.

Om Eric Himelfarb lämnar, Sean Curry lär göra det, så finns det två öppna platser i Rögle och just nu saknar Rögle (förutom Everberg) en sådan här spelartyp som smäller på ordentligt med sin storlek, sedan att han dessutom är producerande. En sådan bör vara högintressant.





Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.