Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle mot Elitserien

Vilket j-vla drama! Rögle slog Karlskoga med 5-3. Samtidigt vann Leksand mot Djurgården och det betyder två saker. Djurgården är helt klara för Allsvenskan och Rögle är ytterst nära en Elitserieplats. Det bästa som kunde hända. Nu möter Rögle ett Djurgården som inte har ett skit att spela för i sista omgången.

Matchen, Rögle inleder matchen med att sätta full gas och inte ge Karlskoga en chans. Himelfarb som man snackat mycket om inför returmötet mot Wessner var glödhet. Två mål och bud på så mycket mer.
Vid en tekning i mitten på första perioden ställs Himelfarb mot Wessner och munnarna går. Resultatet, Rögle går upp och Himelfarb prickskjuter in 3-1 i boxplay. Efter tjugo minuter stod det alltså  3-1 på tavlan och inget talade för att gästerna skulle kunna fånga Rögle i fällan.

Rögle klarar också att hålla sig kyliga, Wessner försöker retas en hel del framför Fransson men Rögle tillät sig inte att gå i fällan. När sedan Sandgren som kanske är lagets största retsticka sänker Brithén brakar det loss. Simon Olsson ser rött och släpper handskarna för att ge sig på Sandgren. Domarna bryter men bakifrån dyker Wiklund upp och drar Olsson i håret för att få ut honom. Där gick Rögle i Karlskogas fälla och man tappade fokus på rätt saker. Då går Karlskoga upp och reducerar innan andra är slut. Visst borde Olsson fått matchstraff, han släppte hanskarna och vevade.

Ovisst inför tredje, Rögle startade bra och gick för att öka ledningen men istället är det gästerna som kvitterar efter att deras bästa spelare för kvällen (tillsammans med Bellissimo) Linus Persson serverar Arell ett läge han klipper till direkt på och 3-3 på tavlan.
Då får Karlskoga matchen en stund, man går för seger. Rögle ser nervösa ut. Då kliver matchvinnaren fram, Nils Bergström. Han ångar på framåt och Kasper Jensen sätter sig på häcken och det blir friläge som "Nisse" sätter. I slutet sedan punkterar han även matchen i tom kasse.

-----

Bäst i Rögle? Himelfarbs första period var riktigt bra. Nils Bergström belönas med två mål efter gediget arbete. Brithén höjer sig flera snäpp. Speciellt Himelfarb och Brithén har väl inte visat sitt rätta jag de senaste matcherna. Så när man gör det ikväll är jag den första att ställa mig i ledet som vill hylla.

-----

Rögle behöver tre poäng till för att definitivt säkra en ES-plats. Vinner man mot Örebro på tisdag är sista matchen mot Djurgården en lång seger fest som inte betyder något för varken Rögle eller Djurgården.
Leksand är det enda laget som kan hota och förlorar man mot Timrå borta  i nästa match är Rögle också klara oavsett hur Rögle spelar. Det som talar för Rögle där är att Timrå inte säkrat Elitserieplatsen ännu.

-----

En intressant sak, Panelin-Borg har inte fått ett enda byte på ett tiotal matcher men när Rögle har 5-3 släpper Tangnes in "Pane". Enbart för att försvara laget om Karlskogas ilskna tjurskallar skulle flippa ur. Nu blev det inte så.

-----

Vilken sjuk resa Rögle gjort denna säsong. Detta ska bara inte gå. Nu vågar jag säga det, Rögle kommer klara det. Champangen på kylning.

-----

Vilken tur för "Challe" att han fick sin cermoni innan han klev in. Då var han ett helgon som jobbade på Viasat och skulle ta över till hösten. Nu är han inget helgon.

-----

Till sist, hur många rev sina årskort i vintras? Hur många sa att Rögle gav upp när man skickade spelare och inte tog in ersättare, bättre att satsa på nästa säsong sades det. Vem har hånat och häcklat Hedlund för hans tre års plan? Denna resa som Rögle BK gjort och håller på att göra är det märkligaste jag varit med om.


-----

Jag har rättat alla tips i tävlingen om en biljett till Rögle - Djurgården. Har rättat två gånger och dessa tre ska vara närmast av alla 382 tips.

Rätt svar: 4483
Hanna 4487
Kristoffer 4497
Robin 4472

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.