Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rapperswil med Aebischer i målet väntar

Efter Rögles 5-0 på La Chaux de Fonds så är det nu dags för nästa uppgift. NLA-laget Rapperswil väntar. Ett lag som harvat i botten av den högsta serien de senaste säsongerna.
 
Precis som Rögle så har Rapperswil inför säsongen värvat in en schweizisk nationalidol i målet, David Aebischer. Närmast kommer den förre NHL-målvakten från AHL och St.Johns Ice Caps där han spelade förra säsongen. Innan dess har han 3,5 säsonger i Lugano, senast han spelade i NHL var 2007, då det blev en match för Phoenix Coyotes. Annars är Aebischer mest känd för sina fem säsonger i Colorado Avalanche.
 
Nu blir det ingen "match i matchen" mellan David Aebischer och Martin Gerber då Tangnes fortsätter att matcha målvakterna i varannan match. Nu är det Franssons tur. Denna match vilar Kukkonen, Brendheden, Barta och Iggulden.
 
En som ser framemot att möta Rapperswil imorgon är Tom Preissing som känner till laget sedan sin säsong i Biel senast.
- Det ska bli intressant att möta Rapperswil imorgon. De var på nedre halvan av tabellen när vi mötte dem ifjol men har signat några bra importer och även en del schweiziska spelare som är vassa. De vill ta nästa steg som klubb nu, säger Preissing till Nätmagasinet.
 
Så här ställer Rögle upp mot Rapperswil på onsdagen:
 
Fransson (Gerber)
Jensen, Strbak - Tjärnqvist, Brithén, Everberg
Bonsaksen, Panelin-Borg - Liljewall, Johansson, Lindqvist-Hansen
Sondell, Preissing - Bergström, Sylwander, Spelling
Lilja, Warg, Lindgren

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.