Blogg listad på Bloggtoppen.se

Intervju med Dan Tangnes om sin drömvärvning, tiden som varit och framtiden.



Har idag haft en längre pratstund med Rögles tränare Dan Tangnes. Med lite distans till det hela ville jag bara höra vad som rör sig i hans huvud om det som varit och det som komma skall.

Med distans till allt som hänt, hur mår du just nu?

- Bra såklart! Vi har gjort en häftig resa med en häftig avslutning. Jag vet inte om man kan säga att man har landat. Man är så som människa att så fort matchen mot Djurgården var över så startade planeringen inför vad som komma skall. Allt från försäsongsträning, träningsmatcher, lagbygge så man landar nog inte på det sättet, säger Dan Tangnes till gronvitasumo.se.

När du tog över som tränare. Kunde du, med handen på hjärtat, ens tro att det skulle gå som det gick för er?

- Man drömde om det, det måste man göra men sedan fanns det självklart stunder där man inte trodde lika starkt på det. Vi ska inte be om ursäkt för något utan vi har verkligen gjort oss förtjänta av det efter allt arbete. Vi fick ihop gruppen i helt rätt läge. 7-0 segern mot Oskarshamn var såklart nyckeln som gav oss extra råg i ryggen som vi tog med oss in i kvalserien.

Du har gått från J20-tränare till headcoach i Elitserien på ett halvår. Hinner du själv förstå vilket steg du tagit?

- Det har gått väldigt väldigt snabbt. I november fanns ju inte en tanke på att det skulle vara så här. Kanske för lagets del men inte för för min egen del. Det har gått snabbt. Samtidigt har man lärt sig att som människa inte vara rädd och backa för nya utmaningar i livet.

Ni har byggt rätt enligt mig, först tränarna, sedan sagt tackat för de som inte fick stanna, förlängt med de ni önskar behålla och sedan börjat krydda med nyförvärv. Vad krävs för att ni ska kunna etablera er i Elitserien?

- Det är i den ordningen man ska arbeta så det känns både rätt och naturligt. Vi måste fylla på med karaktärsstarka spelare i laget. Spelare som Alexander Barta är ett bra exempel. Killar som kör i ur och skur och inte viker ner sig om det blåser lite. De ska vara drivna av både sin egna och lagets utveckling. Vi vill inte ha spelare som letar efter ursäkter.

Om du ska ta ut din drömspelare, vem vill du då värva?

- Andreas Lilja. Han skulle vara otroligt viktig för laget. En spelare som utstrålar pondus, har en trygghet och orkar stå pall. Sådana spelare som inser och vet vad det innebär att spela på nivån. De ska kunna leda laget med hjälp av sin erfarenhet. Nu har Lilja konktrakt ett år till och jag bara drömmer men det är den typen av spelare vi behöver ha in i laget.

Hela Rögle blomstrar med duktiga unga lag upp till A-lag. Nu kommer steget till A-lagshockeyn vara större. Kommer ni att låna ut spelare för att på så sätt underlätta utvecklingen?

- Först och främst vill jag säga att jag är väldigt stolt över att få vara med på denna resan. Både med juniorer och A-laget. Men vi alla vet också hur snabbt vinden kan vända. Skulle vi slå oss till ro och luta oss tillbaka så tappar vi framgångsvågen snabbt. Hockeyn är en färskvara. Vi kommer ha en bredare trupp med fler kontrakterade spelare än vad vi hade i Allsvenskan. Jag utesluter inte någon utlåning men vi har inte någon klubb i dagsläget som vi har det sammarbetet med i Allsvenskan. Det ligger på Pelles bord och det sköter han.

Sedan vet jag att förbundet har tankar på att höja åldern på juniorer med ett år. Så de som nu är "överåriga" kan snart vara J20-spelare igen. Skulle man genomföra den ändringen så kan flera av Rögles unga spelare fortsätta att matchas i J20-serien och på så sätt få en "lättare" inskolning till seniorhockeyn. Speciellt när det nu handlar om Elitserien.

- Det förslaget fanns redan inför förra säsongen och är uppe igen. Inget är klubbat och säkert än men jag tycker att det skulle vara helt rätt om man höjer med ett år, speciellt för killarnas utvecklings skull.

Nu avslutar ni veckan med att åka till Spanien på en weekend. Du ska väl med?

- Ja. Alla som var med på resan under säsongen oavsett om du inte ska vara kvar nästa säsong får hänga med. Alla de spelarna har skrivit in sig i Rögles historieböcker genom att ha varit en del av denna fantastiska resa. Så det känns bra att få avsluta med att tillsammans få njuta en helg. De är alla väldigt förtjänta av, avslutar Tangnes vårt samtal.


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.