08.59 0-1 Adam Hobson (Bartley) Fem mot fyra
31.28 0-2 Simon Olsson (Liljewall,Persson)
39.22 0-3 Alexander Johansson (J.Johansson)
40.17 1-3 Daniel Viksten (Eriksson)
46.29 2-3 Martin Johansson (Zettergren)
58.43 2-4 Henrik Björklund (Bartley)

Skott: 32-29 (7-15,13-10,12-4)

Det är Rögle som tar kommandot i matchens inledning och är snabbast, aggressivast och hetast de första minuterna. Hade det inte varit för Lars Johansson i Morakassen hade Rögle haft en tidig ledning. "Jacke" och Nils Bergström hade rena läge som kunde gett Rögle en drömstart denna kväll.
Åtta minuter in på matchen kommer matchens första utvisning och det är Moras Patrik Andersson som åker ut två minuter.
Rögle fortsätter att pressa på och skapar chanser hela tiden. När man sedan tar ledningen genom Adam Hobson som styr in ett skott av Vic Bartley i powerplay så känns det lika rättvist som logiskt.
Efter målet får Mora en chans i powerplay men det är inte Moras period.
Kan säga att Rögle är närmare 4-0 än Mora är en kvittering när dryga kvarten är spelad.
Skotten i första perioden vinner Rögle med 15-7, det speglar matchen bra.

-----

Mora öppnar den andra perioden betydligt bättre och sätter press på Rögle. Fransson får göra ett par bra räddningar.
Rögle får ett powerplay en bit in i perioden och man är nära att göra 2-0 genom Henrik Björklund, men pucken träffade ribban.
Mattias Beck får ett bra läge framför Fransson men avslutet var inte bra. Istället är det Rögle med Simon Olsson som vänder spelet och tvingar fram en utvisning för Mora.
Sedan uppstär det en diskuterad situation. Rögles Viktor Lindgren får ett rapp över knäet, blir liggande men domaren blåser inte. När sedan Mora kommer i två mot en och sekunder innan man har en kvitteringspuck inne blåser domaren för att Lindgren ligger på isen. Varför blåste han inte tidigare kan man tycka? Kan självklart känna med dem som vill ha ett mål där.
Istället är det Rögle som ökar på sin ledning. Brithén tar upp pucken i offensiv zon, sen går pucken som ett snöre via Persson, Liljewall och till sist Simon Olsson som sätter pucken enkelt.
Bödker är en bra back helt klart, men tyvärr är han en hemskt dålig avslutare. Hade han höjt den delen av sitt spel hade han spelat i Elitserien för han är ofta med uppe i bra läge.
Perioden avslutas med att Rögle genom Alexander Johansson, som gjort en bra match, gör med lite tur 3-0.

-----

Rögles Patrik Bergström åker ut för hög klubba redan efter 8 sekunder in vilket betyder att Mora får ett kanonläge att inleda jakten på. Rögle hade sedan den andra periodens slutskede Jakob Johansson utvisad. Fem mot tre för Mora alltså och det tog nio sekunder innan Daniel Viksten från backposition hittade nätmaskorna bakom Fransson.
Rögle svarar med att anfalla direkt och var nära att replikera genom Brithén men istället är det Mora som reducerar återigen, på ett vackert sätt dessutom.
Landskronapågen Martin Johansson åker in i zon, väggspelar med Zettergren och sedan sätter Martin den snyggt bakom Fransson, 2-3 och nu är det taggat i Mora.
Moras tuppkam växer alltmer och Rögle tappar disciplin och åker på utvisningar vilket ger Mora bra chanser att kvittera.
Jens Jakobs var nära att kvittera när han hade öppet mål men fick inte kontroll på pucken. Mycket nerver i matchen nu.
Med knappt två minuter kvar tar Lückner ut målvakten för att kvittera men istället är det Rögle som sätter spiken i kistan. Bartley träffar stolpen, Björklund sätter den sedan med backhand, 2-4.