Blogg listad på Bloggtoppen.se

Så var det att gå på hockey i Langnau

Sitter på hotellet nu efter en bekväm hemresa, blev bara en halvtimmes omväg, ganska nöjd trots att Hellqvist inte var helt nöjd.
- Det var ingen bra match av oss men de var tröttare än oss i slutet, sa Rögles tränare innan han klev på bussen som skulle ta Rögle till kvällens middag en bit ifrån hallen.

Här kommer dagens intryck från Langnau:

Bemötande:+++
Jag var tidig, tre timmar innan nedsläpp var jag på plats. Bättre att se lite ny miljö än hotellet. Bemötandet, jo det var tre äldre kvinnor (60 år?) som höll i cafeét och de började prata lite hockey och var intresserade av Rögle. De var trevliga.

Som ni ser var dagens värdar schyssta, för Rögle slapp byta om i en container;)


Arenan:++
Den låg mitt i ett industriområde brevid ett mejeri och "Arenan" såg verkligen ut som en nedlagd industri på utsidan. Insidan, vad skulle vänta där? Jo det var så östeuropéeiskt det kan bli. Arenan tar in 6500 och det är säkert riktigt bra liv i hallen men man skryter så mycket om den Schweiziska ligan. Nu förstår jag varför man kan punga upp så mycket pengar till spelarna. Man skiter fullständigt i faciliteterna. Ändå var det charmigt trots allt och hallen ser ut att vara ett hopplock av rester, olika färger på stolar, ståplats lite överallt och lite bänkar utan stolar blandat med plaststolar.


Maten i hallen: ++
En klassisk bratwurst blev det idag. Kanske sista chansen man får innan man vänder hem mot Sverige igen. Stor som en vit ponnypenis men faktiskt god, brödet kunde jag varit utan, knäckebröd hade varit saftigare. Pris 11 CHF (82 sek) inklusive en cola. Annars fanns dår en rätt till, hamburgare.



Kaffet:+++++
En full kopp fick man här, dessutom med en pepparkaksvariant! Kanon!


Publiken: +++
Helt klart den matchen med högst volym på. Publiken och klacken (trummorna) förde ett väsen som får MIFs trummslagare avundsjuk.

Han hade väl inte behövt skylta med att han är en fläskprodukt vilket tröjan berättar? (Sista bilden, läs tröjan, fläskprodukt)

Matchen: ++
Rögle var inte bra första halvan medans SCL Tigers öppnade i högt tempo, vilket verkar vara standard här. När Rögle (läs Olsson,Brithén,Carlsson) reducerade och kvitterade så var det bara Rögle på banan långa stunder.



Kvällens party: "Kickoff-party"

Spelarna presenterades en efter en inför sin hemmapublik, kolla läktarkulturen ;)












Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.