9:48 0-1 Tobias Thermell (Persson, Larsson)
18:06 1-1 Christopher Liljewall (Jensen, Olsson)

Skott: 26-29 (8-9,12-10, 6-10)
Utvisningsminuter: 43-47
Publik: 2220

Period 1
Bra start av Rögle. Riktigt bra powerplay inledde man med vilket gav ett fem mot tre läge i 40 sekunder. Glimmenvall prickar stolpen. Förstafemman Rögles bästa där alla tre skapar bra lägen. Rögle har hela matchen och just då kliver Thermell fram och framför Panelin-Borg skjuter han ett slagskott. En chans från ingenstans. Rögle fick en bra målchans när man kom två mot en och Hobson valde att testa sätta den mellan benen men Andersson i Borforskassen var med på den. Kvitteringen kom efter snyggt samarbete mellan Liljewall och Olsson där Liljewall fick in pucken efter mycket trafik framför mål. Ett lustigt domslut kom när domaren Mikael Nord dömde matchstraff för Victor Panelin-Borg och Bofors Markus Persson efter att de gruffat lite MED handskarna på. Absolut 2 minuter roughing men inget mer. Rögle fick sedan avsluta perioden i powerplay där Everberg skulle gjort mål. Han träffade stolpen när han hade helt öppet mål.

Period 2
Bofors får ett sällsynt powerplay i början av perioden men det var inget vidare för bortalaget utan det var Alexander Johansson i Rögle som fick bästa läget. Kort därefter är det Rögles chans och återigen skapar man ett bra tryck. Vic Bartley avlossade säkert 4-5 skott i samma byte så nu har han väl siktat in sig?
Istället är det Mads Bödker som hittar rätt när han i samma powerplay skjuter ett lågt skott som ger Rögle 2-1. Dryga halvminuten senare är det dags igen, denna gång är det Simon Olsson som får visa sina färdigheter. Först fintar han upp Lidhammar och sen sätter han bestämt pucken högt bakom Michael Andersson i målet. Efter målet får gästerna två raka powerplay utan att skapa något speciellt. Rögle spelar mer säkert efter sitt mål och håller sig på rätt sida för att inte ge bort något gratis.

Period 3
Den sista perioden börjar som väntat där Bofors försöker få till en reducering utan att lyckas då Rögles försvar är bra. Istället är det Nils Bergström som bryter en grymt dålig passning av en Boforsback och helt ren gör "Nisse" inget misstag utan sätter den säkert. När matchen ser ut att rinna iväg för Bofors så drar man på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Näslund, Bofors poängkung, fick ett bra läge att reducera när man hade powerplay i slutet av perioden men Fransson gör en jätteräddning.