6:58 0-1 Lukas Eriksson (Jadeland, Gråhns)
27:19 0-2 Lukas Eriksson (Ryno, Konttinen)
54:25 0-5 Joakim Hagelin (Olsson)

Skott: 31-33 (12-11,12-11,7-11)

Publik: 2879

Period 1
Rögle började klart bäst och satte sin prägel på matchen med bra tempo men det sista fattades och man hade svårt att skapa chanser. Oskarshamn som inte hade mycket av spelet var ändå laget som tog ledningen efter sju minter, Jadeland hittade en ren Lukas Eriksson i slottet som fick ta ner passningen med handen och enkelt sätta den.
Efter målet lyfte Oskarshamn sig lite men sista 6-7 minuterna av perioden var det ett ständigt tryck mot Holmström i Oskarshamnsmålet. Simon Olsson är den som solklart utmärkt sig mest med fina dragningar och uppoffrande spel då han vunnit mycket puck och inte bara skönlirat.VArje gång Simon är inne händer det något. En annan som verkligen hittat formen är Glimmenvall som faktiskt agerar med pondus och laddar bössan när läge kommer. När det återstod 1.28 av första perioden så kom matchens första utvisning, Holmström i IKO målet åkte ut för puck out. Rögle skapade inget farligt i det numerära överläget som man fortfarande har 28 sekunder kvar av. Periodavslutningen handlade mycket om domaren som inte tog utvisning efter att IKO-försvarare gett sig på Olsson som dock stod upp och gav igen men dock skulle det varit en solklar tvåa där.

Period 2
En mardrömsperiod där man gett bort mål. Först när IKO får spela med en man mer så släpper Bödker sin gubbe för lätt och bara står och ser på när Lukas Eriksson gör sitt och lagets andra mål i matchen. Om Rögle hade bra spel inna ndet målet så var det raka motsatsen efteråt. Man spelade omständigt, dålig fart och Oskarshamn var faktiskt bättre långa stunder. Så det var inte helt ologiskt när man ökade på till 0-3 genom Guter sedan både Bengtsson och Barltley blivit bortspelade. Rögle och speciellt Björklund borde gjort mål, han serverades öppet mål sedan Alexander Johansson och Björklund själv kommit 2 mot 1 men färjestadsforwarden missade helt öppet mål.
Rögle fick chansen i spel fem mot tre i 1:39 men man var inte ens nära. Därefter åkte bortalaget återigen på en utvisning men Rögle var direkt dåliga i powerplay. När man skapar chanser så är Jens Holmström där och räddar hur tryggt som helst. Nej detta påminner mer om premiärmatchen och ärligt talat ser jag inget som talar för att Rögle ska hämta upp detta. Man är inte tillräckligt bra.

Period 3
Det var nog inte bara jag som trodde att Rögle skulle komma ut som ett nytt lag. Istället var det Oskarshamn som fortsatte sitt spel och var det bättre laget, inget snack om saken. Rögles försvar var int bra för att uttrycka det snällt och offensivt var man ofarliga. När matchens lirare utsågs så valde man i Rögle Joel Gistedt och det förklarar denna matchen på ett bra sätt. Som min granne sa, när Rögle spelar powerplay är det som att titta på tennis. Pucken in i zon för att lika snabbt åka ut igen. Nej Rögle, om det ska bli toppstrid så krävs det en rejäl uppryckning.