Blogg listad på Bloggtoppen.se

GrönvitaSumo rankar Hockeyallsvenskans - Forwards!

Då var det dags att ta sig an den kanske svåraste delen att ranka, forwards. Jag tänkte först dela upp det med en egen "center-ranking" men jag kör rakt av.

10. Simon Olsson, Rögle.
Jag var sugen på att ha Simon lite högre upp. Är helt övertygad om att Simon Olsson kommer få oss att glömma Mario Kempe. En spelare som bjuder på det oväntande och en vinnarskalle.

9. Daniel Wessner, Bofors.
En profil som kommer lyfta Bofors. Han har en stor lucka att fylla efter Lundh och Blomqvist, vilket han inte kommer att kunna göra på egen hand. Däremot är jag säker på att han kommer att tillföra laget mycket poäng och även ett gäng utvisningsminuter.

8. Matt Davidson, Tingsryd.
Många snackar om Kauppila och Elomo men jag tror att det blir Davidson som kommer vara TAIFs bästa forward. Dominerade fullständigt i div.1 och kan göra det i allsvenskan också.

7. Jesper Mattsson.
Förväntningarna är skyhöga men han börjar se slutet. Trots det håller han fortfarande hög klass och kommer vara viktig i Malmös powerplay.

6. Andrée Brendheden, Rögle.
Kommer vara en nyckelspelare för Rögle i år. Hade skadeproblem förra säsongen och missade nästan halva säsongen. Revanschsugen och kommer nosa på sitt personliga målrekord, 21 mål, denna säsongen.  

5. Jakob Johansson, Rögle.
Rögles absolut viktigaste spelare. Kommer vara en nyckelspelare i alla moment, powerplay och boxplay. Senast han spelade i allsvenskan 07/08 gjorde han 41 assist.

4. David Lundbohm, Växjö.
Kanske Växjös viktigaste spelare och är den som ska ta laget till kvalserien denna säsong. 32 poäng förra säsongen och 40 säsongen innan. En matchvinnare.

3. Carl Söderberg, Malmö.
När ska "Calle" göra sig värd den höga lön han lyfter? Visst blixtrar han till då och då men oftast helt osynlig. Däremot är han helt klart en elitseriespelare när han är i form.

2. Matt Sisca, Västerås.
En supertalang som kommer överraska många i år. Imponerande 65 poäng på 68 matcher i OHL förra säsongen. Här har Västerås hittat ett guldkorn som jag är grymt nyfiken på.

1. Jussi Pesonen, Leksand. 
Kom in sent i Leksand förra säsongen och kommer vara ännu bättre denna säsongen. Han är en tänkbar vinnare av seriens poängliga.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.