Blogg listad på Bloggtoppen.se

Från vilopuls till maxplus på en dag

Vilket jäkla drama! Jag har haft svårt att tända till tidigare under VM men idag när kvartsfinalerna inleddes så var det lätt fixat. Sveriges straffseger mot storfavoriten var helt underbar.
 
Matchen hade flera ansikten, det väntade var leveransen från Kanadas storstjärnor, Giroux och Stamkos. Båda gjorde varsitt mål och hade bud på fler men en storspelande Jhonas Enroth ville annat.
Det mer oväntade var Danielssons två mål, båda bomber från blå i powerplay. Han har fått ta emot hård kritik för sin anonyma insats hittills under denna turnering men nu lär kritikerna vara nöjda. Snacka om att kliva fram när det gäller.
 
Dramat fick avgöras på straffar och den avgörande straffen av Fredrik Pettersson lär bli en klassiker. Istället för att finta och dra målvakten så tog han ett par skär innan för blå och drog på ett slagskott. Blir det ett frimärke så lär det vara som gjort för expresspost.
 
Nu väntar Finland på lördag. Då väntar en viss Juhamatti Aaltonen. Förre Röglestjärnan var het idag och stod för ett mål och två assist i segermatchen mot Slovakien. I den andra semifinalen spelar USA som krossade Ryssland mot Schweiz som hade en annan ex-Rögleit som hjälte. Martin Gerber stod för en fantastisk insats när han stoppade Tjeckien.
 
Så om VM känts avslaget så vill jag påstå att den har nått maxpuls bara över en dag.
 
Förresten, innan matchen så utmanade Eric Himelfarb, via twitter, sina följare om ett resultat inför matchen. Jag gav honom ett tips, som var ytterst nära att gå in.
 
Även om den klubban skulle vara kul att ha i sin garderob så köper jag hellre några fina frimärke, signerade av Fredrik Pettersson.
 
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.