Blogg listad på Bloggtoppen.se

Robin Sterner nära Rögle?

Rögle söker ett par spelare på centerpositionen. En av dem kan mycket väl heta, Robin Sterner. Han ska ha besökt Lindab Arena under dagen.
 
Den snart 23-årige forwarden har redan fyra elitseriesäsonger i bagaget. Tre med moderklubben Färjestad och en med Timrå nu senast. Är inte en renodlad center men kan användas på positionen och känns som klippt och skuren för "Maskens" lagbygge. Han har redan kompisen Erik Thorell i laget och eftersom jag fått höra att han var här nere idag så känns en övergång trolig.
 
"Masken" brukar dementera felaktiga uppgifter, idag skickade han detta via sms:
 
"Vi går ut med sånt på vår hemsida när vi gjort klart med spelare. Innan vi gjort det så säger vi inget".
 
Ska cirkeln slutas? Hans morfar, en av de största svenska spelarna genom tiderna, Ulf Sterner har ju representerat Rögle och nu kan alltså en modernare Rögletröja prydas med Sterner på ryggen. När "Uffe" anlände gjorde han det i "Pollenkungens" satsning som en firad storstjärna hämtad från New York Rangers. Om Robin skriver på för Rögle så har han ett "släktrekord" att jaga. "Uffe" gjorde säsongen 65/66 44 mål och 14 assist på 21 matcher.
 
Ett besök betyder visseligen inte att det blir en övergång. Det vet vi sedan Hanses. Däremot kan vi anta att Rögle som söker, gärna svenska, centrar är intresserade.
 
----
 
Det har hänt lite saker under dagen.
 
- Alexander Barta är äntligen bekräftad och klar för EHC München som det ryktats ett bra tag om. Barta var en av Rögles genomgående bästa forwards och det fanns många fans som hoppades få behålla honom, trots degraderingen. Nu kan även de största optimisterna sluta drömma.
 
- Mikael Ahlén är presenterad för Djurgården. Trojakaptenen har ryktats ditt under en tid och nu är allt bekräftat och klarat.
 
- Det var skönt att "få hem" Ahlén som är en produkt från vårt hockeygymnasium. Mikael var lagkapten i Troja-Ljungby och en stark ledarprofil, säger Challe Berglund på klubbens hemsida.
 
Den hårdföre forwarden minns jag mest från den gången han sänkte Jensen. Panelin-Borg kollade upp på jumbotronen för att se vem och hur det skett för att sedan markera. Ahlén är en bra och tuff spelartyp som är viktiga att ha i sina lag. När han dessutom får kriga för "sitt" Djurgården så känns det absolut som en bra värvning.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.