Blogg listad på Bloggtoppen.se

En eftermiddag där det hände saker

Det har hänt väldigt mycket under eftermiddagen. Flera lag har presenterat spelare och nya rykten har dykt upp. Här får ni dem i ett svep.
 
Djurgården har presenterat sin målvaktslösning. Precis som Rögle så kör man en chansning på positionen. Eller om man hellre vill kalla det för en ung och utvecklingsbar satsning. Sedan tidigare hade man redan Adam Reideborn klar men idag kompletterade man målvaktssidan med två namn ytterliggare. Det handlar om den förre Södertäljekeepern Johan Mattsson som nu återvänder till svensk hockey efter två år borta i Nordamerika. Närmast kommer han från samma liga, USHL, som Kevin Lindskoug också spelade i. Dessutom ger Djurgården 94:an Tobias Sandberg ett A-lagskontrakt.
 
Tre unga målvakter där jag först och främst tror på Reideborn men där Mattsson kommer att utmana starkt och även kan ta över rollen som förstekeeper där. Sandberg räknar jag som backup.
 
----
 
En värvning som smäller högt är Björklövens värvning av Mats Lavander. Efter ett elitserieäventyr i Luleå och Brynäs återvänder han nu till Björklöven och gör sig redo för sin sjunde säsong uppe i Umeå. Nu får han en klar nytändning och en betydligt större roll än den han hade senast i Brynäs. En klassvärvning sett med "Löven-ögon". Kontraktet sträcker sig över de tre kommande säsongerna.
 
- Det känns oerhört bra att Mats Lavander återvänder till Björklöven. Jag ser honom som en riktig kulturbärare med stora ledaregenskaper. På den här nivån är Mats en komplett spelare som kommer bidra både i defensiv och offensiv zon, säger Björklövens sportchef Jimmy Blixt på klubbens hemsida.
 
----
 
Asplöven smyger också med i racet. Idag har man gjort klart med Eetu Qvist. Finnländaren har över 200 allsvenska matcher i bagaget och ser ut att ha fått en nytändning i Sundsvall nu senast. Där noterades han för hela 69 poäng på 42 matcher.
 
----
 
Mrmadhawk har gått ut med ett nytt rykte som sägs vara nästintill helt klart. Det är Karlskrona som ska ha så gott som klart med Jordan Smotherman. Det har ryktats om att han var nära Mora men nu ser han alltså ut att landa i nysatsande Karlskrona. Amerikanen var väl det nyförvärv av Tingsryds alla chansningar som gick bäst hem.
 
----
 
Rögles supporterklubb har gått ut med en enkät där man ber alla Röglefans som har en halv minut att lämna sina åsikter. Allt för att lyfta och förbättre supporterklubben. Klicka här så kommer ni rätt.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.