Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens svep - Aaltonen mot NHL

Efter en ny lång arbetsdag så är det en del intressanta nyheter som man nu scannat igenom. Två med Rögleanknytning.
 
Troja har bekräftat att Ziga Pavlin återvänder. Han har signerat ett kontrakt över de två kommande säsongerna (klausuler finns). Så här skriver Trojas sportchef, Jerry Andersson, på klubbens hemsida:
 
" I helgen blev det klart att Ziga Pavlin kommer tillbaka till Troja efter kortare tid med Rögle under våren. Ziga har under de två senaste säsongerna varit vår bästa back och förstärker således vårt försvar  ytterligare.

För Zigas del har det varit tydligt att det är Troja-Ljungby som gäller vid spel i HockeyAllsvenskan. Från klubbens sida så har vi hela tiden varit väldigt nöjda med Ziga såväl på som vid sidan av rinken. Det är en kille som är nogrann med träningen, laglojal och i spelet är det först och främst ett starkt defensivt kort men som också är användbar som högerskytt i power play. Vi har skrivit ett kontrakt på två år med uppsägningsmöjligheter från bägge parter och förvärvet gör att vi idag är definitivt klara med vår backsida. Vi koncentrerar nu arbetet med att söka en forward till innan augusti månad."

 

----

 

Juhamatti Aaltonen ryktades ihärdigt till Luleå för någon vecka sedan. Idag går klubben som äger hans rättighet ut med informationen om att Aaltonen satsar på att ta en plats i NHL. Det bör finnas intresse för en sådan spelare där borta. Han har helt klart spetskompetensen.

 

----

 

Oskarshamn, som varit ett av de hetare lagen på transfern hittills, har idag presenterat en center. Man lånar Frölundas Jonathan Johnson från Frölunda. Den 20-årige centern har gjort en hel del poäng i Frölundas J20 och har via tidigare utlåningar fått känna på seniorhockeyn.

 

----

 

Helsingborgs Dagblad hade idag ett snack med Andreas Lilja. Där tog man upp bland annat det heta intresset inför första bortamatchen, den mot KHK där intresset redan nu är stort.

 

- Är det sant? Det gör mig bara ännu mer taggad än vad jag redan är. Faktum är att det är underbart att spela i Sverige där många klubbar har riktigt bra fans, säger Lilja till tidningen.

 

Läs hela den intervjun här.


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.