Blogg listad på Bloggtoppen.se

AHL-svensk på Pelles radar

Jag är faktiskt sen på denna, ändå har ingen släppt den. Rögle är intresserade av att landa backen, Dennis Persson.
Status ska vara den att Pelle blivit erbjuden hans tjänster och visat intresse.
Den 24-årige backen har spelat i AHL de tre senaste säsongerna och har flera gånger varit på gränsen till att få göra NHL-debut då han blivit uppkallad till Buffalo Sabres. Innan han drog över till andra sidan så hann Dennis med att spela ett gäng matcher i Elitserien för Djurgården och Timrå.

Nu är han på marknaden och Rögle har visat sitt intresse.

- Jag har pratat med Pelle om Dennis men vi har inte sett något förslag att ta ställning till, säger hans agent Peter Wallén till gronvitasumo.se

Hur stort är intresset? Är det kanske bara "ytligt" intresse?
- Det finns några elitserieklubbar som ser Dennis som intressant och Rögle är en av dem. Rögle har inte avskrivit honom men vi har som sagt inte fått något konkret att ta ställning till.

På Eliteprospects.com får Dennis Persson följande beskrivning:

"Rörlig back med bra skridskoåkning och offensiv. Gillar att följa med anfallen och gör det ofta på ett opkej sätt. Persson är vidare en mycket klok back med fint spelsinne som läser situationer mycket bra. Passningsspelet är imponerande och de tekniska färdigheterna är goda. Han är inte rädd för att avslossa sitt slagskott och var, åtminstone på juniornivå, en framträdande spelare i powerplay.

Uppvisar en bra attityd på isen, men överarbetar i bland situationer, framförallt i egen zon. Är inte dålig defensivt, men gör det kanske för svårt/snyggt för sig ibland. Har okej storlek, men behöver mera tyngd och muskler. Det fysiska spelet kan utvecklas och Persson kan spela mer distinkt bakom egen målvakt, även om han ofta löser situationer bra med sin spelförståelse. Väntar fortfarande på genombrottet på seniornivå."

Då har jag lyckats få fram en annan av "bollarna" Pelle känner på. Vad jag hört är det Pelle som ska tveka här.





Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.