Blogg listad på Bloggtoppen.se

Grönvitasumo tippar Elitserien - AIK

AIK överraskade många förra säsongen och nådde semifinal. Det är inte många som tror att de lyckas med den bedriften i år efter att ha tappat flertalet nyckelspelare.
 
 
 
 
Bra värvningar: Daniel Larsson HV71, Daniel Josefsson Malmö, Andreas Frisk Örebro, Broc Little Västerås, Esa Pirnes Zug, Björn Melin Lukko.
 
Tunga förluster: Viktor Fasth, Johannes Salomonsson, Kent McDonell, Daniel Bång, Richard Gynge, Robert Rosén.
 
Lagets målvakter: Att ersätta Viktor Fasth är inte det lättaste men jag anser att Daniel Larsson är ett seriöst försök att göra det. Niklas Lundström är ingen duvunge utan känns som en utmanare på allvar. AIK:s målvaktspost känns bra.
 
Backarna: Här har man inte tappat något kännbart. De som lämnat har man ersatt på ett bra sätt i form av Daniel Josefsson och Andreas Frisk. Två av allsvenskans bättre backar förra säsongen. Det viktigaste är att Dick Tärnström finns kvar.
 
Forwards: Här finns det stora frågetecknet! Tappat blytungt i form av Bång, Salomonsson, Gynge, McDonell och framförallt poängkungen Robert Rosén. Ersättarna håller inte samma klass. Esa Pirnes, Björn Melin och Fredrik Hynning är inte längre vad man har varit. En spännande joker finns i Broc Little. Håller han i Elitserien?
 
----
 
Han blir lagets flipp: Mattias Janmark-Nylén var kapten i AIK:s J20 förra säsongen och jag såg honom live ett par gånger. Jag brukar inte fokusera på motståndarna när Rögles J20 spelare men Nylén stack verkligen ut ur mängden. Här kan vi ha lagets flipp i vinter!
 
Flopp: Fredrik Hynning flyttar hem efter åtta säsonger i Norrland. Kan det ge honom nytändningen som lär behövas om han ska bidra med något i AIK:s offensiv i vinter? Var inte något att hurra för i Skellefteå förra säsongen.
 
----
 
Hallå där, Patric Blomdahl! Hur ser du på den kommande säsongen med AIK-ögon?
- Det känns väldigt positivt. Vi är verkligen besvikna över att vi inte gick till final och är sugna på mer. Personligen tycker jag att jag tog ett stort steg framåt spelmässigt och är sugen på att ta ett steg till.
 
Ni har tappat oerhört viktiga pjäser. Hur ser du på omsättningen?
- Jag tycker att vi ersatt det vi tappat och tycker att vi har ett minst lika bra lag nu som i våras.
 
Roger Melin ut och "Perra" in. Kommentar?
- Roger gjorde ett kanonjobb och in kommer "Perra" som säkerligen kommer att göra det lika bra. Att ett lag byter tränare är en vardag för oss spelare. Det händer överallt.
 
Ni har några spännande unga talanger på gång. Vem tror du slår igenom i vinter?
- Jag säger Joakim Nordström.
 
Djurgården ut, Rögle in. Hur ser du på årets upplaga av Elitserien?
- Det är bara kul att det händer någonting. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Ängelholm igen.
 
----
 
Svar på tal med Blomdahl
 
Ni tappar suveräne Viktor Fasth. Det är ett megaavbräck!
- Det är inga problem. Vi har ju fått in Daniel Larsson, en annan målvakt på landslagsnivå. Så där har vi fyllt på mycket bra.
 
Att Rosén lämnade är ett annat tungt avbräck som ni inte kan ersätta.
- Det var mycket omständigheter där ja... Rosén gjorde sina 60 poäng och det kan man inte ta ifrån honom men vem kunde tro det innan säsongen? Nu har vi fått in ersättare som är minst lika bra så det är bara för nästa spelare i laget att ta klivet fram.
 
----
 
Så här ser min tabell ut säsongen 12/13. (Klicka på valfritt lag för att se genomgången av just det laget)
 
1.
2.
3.
4.
6.
7.
8.AIK
9.
10.
11.
12.
 
Nu är denna serie igång och både Elitserien och Allsvenskan kommer att synas lag för lag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.