Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dags att säkra framtiden, Rögle!

Då har man sett Rögle återigen blivit nollade av allsvenskt motstånd. Örebro vann rättvist med 2-0 i en match där Rögle kom upp bra i början men som man tappade ju längre matchen led. Trubbigt anfall samtidigt som Örebro var beredda att betala det pris det kostade.
 
Örebro hade fyra huvudpersoner som fällde avgörandet. Först och främst Tim Sandberg i målet. Han har fått så mycket skit de sista åren men är verkligen på väg åt rätt håll. Den andra är Emil Kåberg, först sänker han Lasse Kukkonen som tvingas bryta matchen, för att en stund senare sätta klubban i huvudet på Viktor Lindgren. Även han däckades men han kunde fortsätta. Som motståndare är Kåberg ett riktigt svin men han lyckas med uppgiften. Han retar gallfeber på Rögle, både med tillåtna och otillåtna medel. Dessutom gör han ett stort jobb i defensiven och täcker skott på skott.
 
En annan profil låg bakom matchavgörande 1-0. Conny Strömberg lurar hela Rögleförsvaret med en smörpass till Johan Wiklander som sätter den mellan benen på Gerber. Rögle jagar sedan en kvittering och skapar lägen men man är trubbiga framåt. Bäst chans hade Jakob Lilja som via en soloprestation skapade ett friläge men fick inte till avslutet.
 
Istället styr Löwdahl in 2-0 tidigt i den tredje perioden och nu känns allsvenskan nära. Väldigt nära.
 
Allt har en så fruktansvärt illaluktande timing denna säsong. Sportchefen hoppar officiellt av veckan föra Kvalserien, Björn Hellkvist presenteras för Malmö samma dag som Rögle har säsongens kanske viktigaste match. Hur mycket ska man klara av att hantera?
 
Jag vill inte strö salt i såren och inte heller dra klyschor som att det är 18 poäng kvar att spela eller att man har allt i egna händer, istället är jag nu helt inställd på att det bli Hockeyallsvenskan till hösten. Det måste hela föreningen göra. Det finns saker man redan nu kan bygga på, för jag vill inte att vi står där i april och ligger mil efter de andra lagen när det gäller lagbygget.
 
Vi som stöttar Rögle i vått och torrt behöver verkligen något att glädjas åt. Vi kommer att finnas där vid deras sida oavsett hur det går. Så nu vill vi ha ett livstecken. "Enkla" sätt att göra det är att signa upp de unga som tex Daniel Zaar, Jakob Lilja, Daniel Sylwander och Victor Panelin-Borg för att ta några. Även de yngre som tex Anton Cederholm. Bara ett tecken på att det händer något och att man gör sig redo för framtiden. Annars nyper konkurrenterna dem framför näsan på oss. Det gäller givetvis också gardet med Liljewall, Brithén och Everberg osv. Deras kontrakt innehåller med största sannolikhet klausuler så det är dags att binda upp vår framtid nu. För denna säsongen är körd. Fyra matcher där man varit det sämre laget i varje match berättar tydligt var vi är på väg.
 
Örebro - Rögle 2-0 (1-0,0-0,1-0)
13:44 1-0 Johan Wiklander (Strömberg, Mitell)
44:10 2-0 Henrik Löwdahl (Mitell, Gartner)
 
Skott: 21-21 (5-5,8-7,8-9)
Utvisningar: Örebro 2 x 2 min Rögle 5 x 2 min
Publik: 4172
 
Rögles fem bästa idag
***** Jakob Lilja
**** Alexander Lindqvist-Hansen
*** Martin Gerber
** Daniel Zaar
* Christopher Liljewall
 
Man ska inte glömma Örebros insats. Det känns helt sanslöst men de leder just nu Kvalserien på 10 poäng och har en marginal på fyra poäng ner till Timrå på tredjeplatsen.
 
Vi är många som står stolt vid er sida. Ge oss något att glädjas åt. Framtiden!

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.