Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tung kväll - Rögle åkte på en klar förlust

Hemmasviten stannade vid fem raka hemmasegrar. HV71 vann kvällens match klart rättvist med 1-4. Som om inte det vore nog så plockade både Växjö och AIK snygga segrar på bortais. Nu skiljer det 10 respektive 11 poäng upp och nu spelar Rögle verkligen med kniven mot strupen i veckans kommande bortamatcher mot just AIK och Växjö.
 
Matchen inleds i ett bra tempo där Rögle skapar flertalet klara målchanser. När man sedan får matchens första powerplay så sätter man gästerna under tung press men antingen hamnade avsluten utanför eller så fanns Gunnarsson i vägen. När Patrick Carlsson sedan sätter 0-1 så släpper man aldrig in Rögle i matchen igen.
 
Förväntningarna inför matchen var höga. Rögle hade självförtroendet och formen. Ikväll var HV71 bara för bra, Jämtin behövde inte svina runt Gerber, Aaltonen fick inga ytor av seriens förmodligen starkaste försvar och ja, det var en sådan kväll där inget levde upp till förväntningarna. Det blev inte ens lite spännande trots att Rögles för kvällen bästa spelare välförtjänt fick reducera till 1-3.
 
Inte lika lätt att hitta plus idag men jag tycker att Ted Brithén tillsammans med Liljewall och Barta är den bästa formationen. Bakåt är Kukkonen den bästa pjäsen.
 
Minus till framförallt Lintner och Iggulden som efter att ha sett ut att gå mot formen på slutet idag var väldigt bleka. Lintner är en stor tillgång i offensiven men så fort han kommer ner vid egen blå så känns det fel. Lika betydelsefull han är i offensiven, lika stort orosmoln är han i defensiven. Sedan är det svårt att kritisera Aaltonen men efter hans senaste matcher så var "allas" ögon på #50 idag. Nu var HV:spelarna förvarnade och gav honom inga ytor. Då kändes Rögles främsta vapen avklätt.
 
När man får chanser mot ett lag som HV71 så måste dem sitta. Jag hittar minst fyra heta chanser där Sondell, Kukkonen, Everberg och Barta bränner när man kommer ensam med Gunnarsson.
 
Hos gästerna vill jag ge Karlsson på backen ett stort plus, framåt är det Marcus Nilson, William Karlsson och Patrik Carlsson som det hände grejer. Som jag sa tidigare så behövde inte Jämtin bli förbannad förrän matchen var över, Krog och Rakshani spelade på låg växel och Jesper Fasth kunde ta det lugnt.
 
Rögle - HV71 1-4 (0-0,0-2,1-2)
21:46 0-1 Patrik Carlsson (Nilson, Fälth)
29:18 0-2 William Karlsson (Carlsson)
50:41 0-3 Mats Trygg (Jämtin, Fasth)
55:18 1-3 Ted Brithén (Barta, Everberg)
58:04 1-4 Johan Davidsson (Krog) Tom kasse
 
Skotten: 23-45
Utvisningar: Rögle 3 x 2 min HV71 2 x 4 min 1 x 5 min 1 x 20 min
 
Rögles fem bästa spelare
***** Ted Brithén
**** Lasse Kukkonen
*** Martin Gerber
** Alexander Barta
* Christopher Liljewall
 
----
 
Övriga resultat i Elitserien
Modo - Frölunda 6-1 - Inget snack om saken!
Luleå - Linköping 4-1 - Här handlar allt eftersnack om Lee Goren. Läs mer här.
Brynäs - AIK 1-2 - AIK vände på slutet och tog två grymt viktiga poäng.
Timrå - Växjö 0-2 - Hlavac frälser Växjö. Jag hade fel där när jag sågade värvningen.
Färjestad - Skellefteå 0-1 - Starkt att slå Färjestad med så många spelare borta.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.