Blogg listad på Bloggtoppen.se

En sällan skådad förnedring

Förlusten mot HV71 kunde man ta då det var mot ett klart bättre lag. Känslan inför dagens ödesmatch på Hovet var däremot väldigt bra. Rögle skulle ta sista chansen att haka på i kampen om att undvika kvalserien. Den känslan dog snabbt. Nu blir det kvalseriespel, inte ens Rögle kan tro något annat efter dagens brutala förnedring.
 
För det var AIK som styrde och ställde samtidigt som Rögle skämmer ut sig fullständigt. Att förlora med 7-1 mot en bottenkollega på detta sätt är inte acceptabelt någonstans. Att man dessutom endast lyckas få på 12 skott på tre perioder talar för sig själv.
 
- Det är klasskillnad på närkampsspelet ute på isen och det kostar oss matchen helt och hållet. De är etta in i varje närkamp och de är etta ut ur varje närkamp och då är det svårt att spela hockey, sa Janne Karlsson till Cmore efter matchen.
 
Det Rögle byggt upp sedan Janne Karlsson anslöt känns som bortblåst. Gamla synder återvände ikväll, tamt, tempofattigt och en jädrans massa utvisningar för att man inte är beredda att ta kampen.
 
I AIK hade deras förstakedja med Janmark, Pirnes och Little lekstuga. Både Pirnes och Little noterades för hela fem poäng vardera medans Janmark visade vägen med matchens två inledande mål.
 
Det finns ingen i Rögle som jag vill höja och ingen jag vill såga mer än någon annan. Kollektiv kollaps som sker när man trodde att vi var klara med dessa förnedringar. Riktigt tungt och kvalserien är ett faktum.
 
AIK - Rögle 7-1 (2-0,2-0,3-1)
00:52 1-0 Mattias Janmark-Nylén (Pirnes,Little)
12:01 2-0 Mattias Janmark-Nylén (Pirnes,Little) Fem mot fyra
25:35 3-0 Stefan Johansson (Beech,Melin)
36:37 4-0 Tobias Viklund (Pirnes,Little)
42:56 5-0 Christian Sandberg (Ahlström,Ahlström)
43:28 6-0 Esa Pirnes (Little)
48:41 7-0 Björn Melin (Little,Pirnes)
50:31 7-1 Mathias Tjärnqvist (Aaltonen,Iggulden)
 
 
Skotten: 29-12 (10-3,9-4,10-5)
Utvisningar: AIK 2 x 2 min   Rögle 8 x 2 min
Publik: 4434
 
----
 
Ska sillyn dra igång nu igen! Kvällen är lång. Om Pelle satt och tvekade runt beslut före matchen så har han förmodligen fått klara svar på dem nu.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.