Blogg listad på Bloggtoppen.se

Statistik - Brithén är den som skjutit mest

Brithén formstark och skjuter gärna.
 
 
Under säsongens gång har jag sammanfattat lite statistik och efter lite framgångar på slutet kände jag för att se hur siffrorna ser ut nu.
 
Poängligan
1. Mike Iggulden 44 matcher 25 poäng (10+15)
Alexander Barta 44 matcher 25 poäng (9+16)
3. Juhamatti Aaltonen 31 matcher 24 poäng (9+15)
4. Daniel Sondell 43 matcher 23 poäng (6+17)
5. Ted Brithén 44 matcher 19 poäng (9+10)
6. Jakob Johansson 44 matcher 14 poäng (5+9)
 
Kommentar: Om inget oförutsätt händer så kommer Aaltonen att ta hem detta. Det är inte förrän nu på slutet som det lossnat ordentligt. Noterbart är att Tom Preissing fortfarande ligger på åttonde plats trots att han bara spelade 29 matcher. Han ligger före spelare som tex Everberg, Warg, Lindgren, Liljewall, Kukkonen, Lindqvist-Hansen och Sylwander.
 
Skytteligan
1. Mike Iggulden 10 mål
2. Juhamatti Aaltonen 9 mål
Alexander Barta 9 mål
Ted Brithén 9 mål
5. Mathias Tjärnqvist 7 mål
 
Kommentar: Inte en enda spelare över 10 mål när 44 omgångar är spelade. Där har vi ett av Rögles problem under säsongen. Av de som spelar regelbundet i A-laget just nu är det bara Panelin-Borg som inte gjort mål.
 
Plus/minus
1. Daniel Sylwander +-0
2. Anton Cederholm - 1
3. Lindqvist-Hansen och Bergström -2.
 
Botten:
Mathias Tjänqvist -14
Alexander Barta -13
Alexander Bonsaksen -12
Daniel Sondell och Jakob Johansson - 11
Mike Iggulden och Jesper Jensen -10
 
Kommentar: Det som inte syns här är att Ted Brithén och Christopher Liljewall som ligger på -6 respektive -4 ligger bäst till av de som spelar under stort förtroende. De har kanske inte levererat så värst mycket framåt men varit tätare än övriga bakåt. Daniel Sylwander är den som varit inne på minst baklänges mål, sex stycken. Ska vi räkna in Cederholm så är han tätast, endast inne på två bakåt på sina 12 matcher. Just nu spelar ingen utav dem.
 
Övriga noteringar
* Flest mål i powerplay? Där leder Preissing fortfarande på sina fyra. Strax före Iggulden, Barta, Sondell, Johansson, Tjärnqvist och Lintner som alla gjort tre mål. Noterbart är att Aaltonen inte gjort mål i powerplay.
* Rögle har gjort tre mål i boxplay. Barta, Lindqvist-Hansen och Lindgren är de som lyckats.
* Skjutgladast i Rögle är Ted Brithén som laddat bössan 89 gånger. Aaltonen som spelat färre matcher ligger strax bakom på 88 skott.
* I tekningsstatistiken hitttar vi Alexander Barta i topp, han har vunnit 57,39% av de 528 tekningar han deltagit i. Tvåa är Sylwander före Tjärnqvist som även han tekar bättre än Warg enligt siffrorna. Sämst av centrarna på att teka är Ted Brithén som "bara" vunnit 186 stycken av 419 tekningar.
* Utvisningsligan leder Bonsaksen på 44 minuter före Jakob Johansson och Dennis Everberg som båda har suttit 43 minuter på botbänken.
 
Alla dessa uppgifter har jag fiskat upp på Swehockey.se.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.