Blogg listad på Bloggtoppen.se

Slarv bakom ny förlust

Sett till hur det sett ut på slutet så tog Rögle flera kliv åt rätt håll ikväll. Trots att man förlorade kvällens match mot Frölunda med 1-2 så var Rögle det hetare laget under stora delar av matchen.

Rögle hade sex raka perioder utan mål bakom sig och därför var det viktigt att spräcka den sviten så snabbt som möjligt. Det gjorde man också sedan Aaltonen snappat upp pucken i ett Frölunda anfall. Han spelade Iggulden som tog sig in i anfallszon där han hittade Tjärnqvist som enkelt kunde överlista Galbraith. Det var Rögles första skott på mål i matchen. Spelmässigt var det Frölunda som hade det mesta av spelet i den första perioden.

I den andra klev Rögle fram mer och man skapade flera bra anfall. Man hade två-tre riktigt kvalificerade målchanser till 2-0 men som så många gånger tidigare så är det just då motståndarna sticker upp och gör mål. Denna gång var det Dick Axelsson som bröt en tam passning från Ted Brithén och sedan var det fritt ända fram och han satte den säkert bakom Fransson.

Rögle fick inleda den tredje perioden i spel fem mot fyra och man lyckades också sätta upp ett powerplay. Då händer det igen, denna gång var det Aaltonen som slarvade med en tam passning. Nicklas Lasu tackade och gjorde precis som Axelsson, han åkte ifrån jagande Röglespelare och kunde sätta den bakom en ensam Fransson.
Sedan var det en lång jakt på kvittering och chanser skapades så, i vanliga fall, ska räcka och bli över för att vinna.

Jag tycker helt klart att man tar ett kliv i rätt riktning trots förlusten. Samtidigt var Frölunda inte alls bra idag. Det syntes att det var två lag med naggat självförtroende som spelade.

I Rögle tycker jag att Ted Brithén var bra, trots den tama passningen som betydde 1-1. Annars var han en av Rögles bästa idag. Han tekar riktigt bra och hans passning till Liljewall var så snygg och säker att det borde vara böter att bränna det läget. Liljewall var sopren men fick inte till avslutet. Ted visar att det finns så mycket i honom, hoppas han låter det explodera nu när det ska avgöras om en månad. Plus även till Ziga Pavlin som jag tycker är en av Rögles bästa backar återigen. Daniel Sondell gjorde comeback efter några matchers skadefrånvaro och han går in där han slutade innan skadan. Han spelar mycket och offensivt är han kopiöst viktig för Rögles spel. Så hittills är det ett bra nyförvärv som håller på nivån. Givetvis ett stort plus till Jonas Fransson också som håller tätt förutom när det slarvas och bjuds på friläge.

Nu återstår det fem matcher och kan Rögle fortsätta och bygga vidare på energin och farten man visade idag så känns det klart bättre. Härnäst väntar Brynäs borta, ännu ett lag som saknar självförtroende.

Rögle - Frölunda 1-2 (1-0,0-1,0-1)
02:32 1-0 Mathias Tjärnqvist (Iggulden, Aaltonen)
31:17 1-1 Dick Axelsson
40:41 1-2 Nicklas Lasu

Skotten: 29-31 (5-18,11-8,13-5)
Utvisningar: Rögle 2 x 2 min Frölunda 3 x 2 min