Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gerber bakom Rögles stöld

 
Gerber tillbaka med besked.
 
Brynäs självförtroende och form är så usel att man knappt finner ord. Det handlar trots allt om de regerande mästarna som krigar för att behålla sin slutspelsplats. Idag hade man, på förhand, därför en lämplig uppgift framför sig i avsågade Rögle. Om Tommy Jonsson hade bekymmer före denna match så kan man fråga sig vad som rör sig hos honom och i hela Brynäs nu. Rögle vann matchen med 2-1 efter att Aaltonen avgjort i förlängningen efter en individuell prestation.
 
Martin Gerber var tillbaka efter fyra matchers avstängning och han skickade klara signaler direkt. Han stal först och främst en poäng åt Rögle då han räddade 50 av 51 skott under ordinarie tid. Brynäs behövde 47 skott på sig innan Gerber till slut fick kapitulera. Dessutom krävdes det en styrning av Thuresson där pucken seglade över honom.
 
Att Rögle hade ledningen med matchen enda mål efter två perioder är till stor del Röglemålvaktens förtjänst. Samtidigt gjorde försvaret det bra och släppte inte till speciellt många farliga läge samt att avsluten från Brynäs var tama. Däremot hade hemmalaget två puckar som dansade på mållinjen men Rögle hade marginalerna på sin sida.
 
Ted Brithén gav Rögle ledningen sedan Christopher Liljewall svarat för en snygg assist. Han stod sopren och stänkte in den säkert till vänster om "Honken". Ted var även nära att sätta 0-2 men då tog "Honken" revansch och räddade friläget.
 
Om Gerber fixat en poäng så ska Aaltonen krediteras för bonuspoängen då han på egen hand skrinnat förbi Gunderson och snyggt rundat Holmqvist i Brynäskassen för att göra Rögles stöld till ett faktum.
 
Skönt med en seger men spelmässigt är det inte snyggt. Skotten slutade 52-24 i Brynäsfavör och även om många av skotten kom från "ofarliga" lägen så måste Rögle kunna bjuda till bättre. Man har svårt med offensiven, svårt att skapa chanser och sätta tryck i anfallszon.
 
Brynäs - Rögle 1-2 (0-0,0-1,1-0.0-1)
36:27 0-1 Ted Brithén (Liljewall, Jensen)
53:14 1-1 Andreas Thuresson (Jacobsson, Järnkrok)
63:51 1-2 Juhamatti Aaltonen (Bonsaksen, Sondell)
 
Skotten: 52-24 (17-9,23-8,11-6,1-1)
Utvisningar: Brynäs 4 x 2 min Rögle 6 x 2 min
Publik: 5631
 
Rögles fem bästa
***** Martin Gerber
**** Juhamatti Aaltonen
*** Ted Brithén
** Alexander Barta
* Daniel Sondell

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.