Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fina värvningar för både Malmö och Oskarshamn

Det har hänt lite mer överraskande saker idag. Både Malmö och Oskarshamn har levererat spets.
 
Vi börjar med Malmö som idag gjort klart med Moras jagade forward, Daniel Viksten. För ett par veckor sedan skrev jag om att både Rögle och Malmö hade honom högt på önskelistan. Därefter ska han ha sagt att han stannar i Mora om det inte blir utomlands eller Elitserien. Det blev alltså Malmö där han nu gör Tobias Ericsson sällskap. En kanonvärvning på nivån som faktiskt svider i mina ögon då han var en personlig favorit som jag verkligen hoppades på.
 
Måste lyfta fram en sak, vilket jobb Patrik Sylvegård gör och har gjort med "rivalerna med det stora köket". Han kom verkligen inte till något dukat bord. Han har dragit det stora lasset och såg först till att rädda kvar laget från konkurs tillsammans med styrelsen, sedan fick han ihop ett ganska bra lag och nu året senare så lyckas man både behålla nyckelspelare och värva toppspelare från konkurrenter. Snacka om att gå från helvete till himmel på ett år. Himmel är kanske ett starkt ord men med tanke på hur det såg ut för dem så är nog alla Malmö-anhängare beredda att hålla med.
 
Nu saknar man bland annat en förstecenter och en spelskicklig back, kan Malmö landa något i klass med Vikstens kaliber så ser det helt klart intressant ut för dem. Det säger man dock varje säsong och sedan är det alltid något som spårar ur.
 
-----
 
Den andra klubben som värvat en nyckelspelare är Oskarshamn som lyckats binda upp den förre Växjö-forwarden, Josh Soares. Den senaste säsongen spelade han i Österrike och fortsatte att göra sina poäng något han lär göra i Oskarshamn i vinter. Även det en riktigt stark värvning.
 
- Josh Soares är ett riktigt spetsförvärv som vi lyckats knyta till oss, trots att det var många klubbar som jagade honom. Jag är mycket nöjd att vi fick honom till slut. Det är en riktig karaktärsspelare och han blir vår förstacenter. Han har spelat center nu i Österrike och är bekväm i den rollen men kan även spela ytterforward. Josh är en ledande spelare som alltid levererar mycket poäng, var han än spelar. Det har han även gjort i år i Österrike, precis som i Växjö tidigare och tyska ligan året dessförinnan (56 poäng). Han vill styra spelet och ha mycket puck, säger sportchef Roger Jönsson på klubbens hemsida.
 
Nu är jag spänt nyfiken på att se vad "Masken" har att slänga fram som svar på dessa konkurrenters starka signaler?

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.