Blogg listad på Bloggtoppen.se

Inför Rögle - Linköping: Snack med Himelfarb

 
 
För ett år sedan hade Rögle en del bekymmer på isen, precis som man har nu. Skillnaden, förutom att man nu spelar i Elitserien, var att Rögle hade en viss Eric Himelfarb i laget som under hösten bar fram Rögle i många matcher. Hans fenomenala säsong med 60 poäng i Allsvenskan och med fem mål i kvalserien har en stor del i att Rögle idag spelar i Elitserien. Ingen har tagit den rollen i Rögles Elitserielag.
 
Nu spelar Himelfarb i Linköping och på lördag kommer Himelfarb på ett välkommet återbesök. I en kedja tillsammans med Weinhandl och Salmonsson bildar han en formstark kedja. Så här långt har han stått för tre mål och fem assist. Jag tog kontakt med Eric för att höra hans tankar inför återkomsten.
 
På lördag återvänder du till Ängelholm och Lindab Arena. Det måste kännas speciellt?
- Verkligen spännande att komma tillbaka till Ängelholm och Rögle. När schemat kom ut så letade jag direkt efter första bortamötet med Rögle, säger Eric Himelfarb till gronvitasumo.se.
 
Nu när du spelat där uppe några månader. Berätta lite om skillnaderna mellan lagen.
- Laget här är fantastisk. En bra grupp killar, alla köper spelsystemet och rollerna som tränarstaben gett oss. Svårt att säga vad skillnaden är just nu eftersom jag inte är där, men de verkar ha problem med målskyttet och det har inte vi. Vi har några riktigt bra snipers.
 
Är du överraskad över hur tung start Rögle fått?
- Under en säsong så får kommer motgångar, då gäller det att ha starka ledare. Dan är en stark ledare tillsammans med "Jacke" och några andra. Jag tror att de reder ut detta.
 
I Rögle var du spelaren som gick först i ledet och levererade i alla läge. Har du fått samma förtroende uppe i Linköping?
- Inte än, men när man som ny kommer till en ny klubb och speciellt i en högre liga så tar det ett tag att acklimatisera sig. Du såg säkert själv hur det gick i Rögle, om du jämför min första och andra säsong.
 
Även om några spelare lämnat laget så är de flesta kvar här. Håller du kontakten med dem?
- Ja, jag håller fortfarande kontakten med killarna, liksom ett par som har lämnat, som Simon (Olsson) och jag träffade Alexander Johansson härom kvällen. Som vanligt så snackar "Bonsa" före matcherna och jag vet att han kommer att jaga mig. Sedan får man hålla ett öga på "sneaky dirty" "Jacke" också, säger Eric med en skämtsam ton.
 
Statistiken säger att Linköping är ett av de absolut formstarkaste lagen samtidigt som Rögle är jumbo. Underskattning på gång?
- Vi har fått en bra start men vi vet att det inte kommer att bli lätt. De visade senast mot oss och gjorde en bra match. Nu har de hemmaplan och kommer desperat kämpa och göra sitt yttersta för att ta tre poäng.
 
Du har spelat med Weinhandl och och Salmonsson på slutet och ni har gjort en hel del poäng. Du trivs med dem va?
- Två fantastiska spelare. "Weinis" är väldigt skicklig, har en bra blick för spelet över hela banan och har ett bra skott. "Sally" är snabb, bra passningsspelare med bra avslut. Vi har spelat tre matcher tillsammans så lär oss fortfarande oss av varandras vanor men vi har alla förutsättningar för att producera bra framöver.
 
Många fans här nere blev besvikna när det blev klart att du lämnade för Linköping. Har du någonsin ångrat det beslutet?
- Först och främst, jag älskar fansen i Rögle. De behandlade mig alltid stort och med respekt och jag kunde aldrig säga något dåligt om dem. Ibland måste man fatta tuffa,svåra beslut. Jag gjorde vad jag trodde var bäst för min karriär och detta ansåg jag gav mig den bästa chansen att vinna ett mästerskap.
 
En hypotetisk fråga, kan du tänka dig att återvända till Ängelholm en dag?
- Ja självklart. Jag älskar den tid jag tillbringade där nere och kan aldrig utesluta det men just nu är jag mycket nöjd och har det bra här i Linköping.
 
Vilken spelare i Rögle ska ni se upp för och vem i Linköping vill du varna oss för?
- Personlingen fruktar jag Gerber mest. Han är en väldigt bra målvakt stod för flera svettiga räddningar mot oss senast. Jag kan inte berätta vem ni ska se upp för men jag är säker på att du kan klura ut det om du kollar på statistiken.
 
Innan vi avslutar så frågar jag Eric om ett tips till lördagens match.
- Vi vinner med 3-2 och "Arla" (Arlbrandt) bjuder på ett hattrick.
 
Imorgon, 18:30 släpps pucken. Det återstår att se hur lyckligt kvällen slutar. Jag avslutade med att be Eric vara snäll mot sina forna kamrater. Rögle behöver poängen bättre än Linköping.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.