Blogg listad på Bloggtoppen.se

Säsongens bästa i Lindab gav två poäng

För första gången denna säsong kan jag nu skriva följande: Rögle tog andra raka segern. Det krävdes förlängning innan denna holmgång kunde utse en vinnare. Daniel Sondell blev matchvinnare när han i förlängningen kunde bomba in 5-4.
 
Utan att behöva tänka speciellt länge så var detta säsongens bästa underhållning i Lindab Arena. Två lag som bjöd på aggressivitet, anfallsglad hockey och målchanserna haglade, speciellt för Rögle.
Rögles andraperiod kan man se på två sätt, antingen en uppvisning i missade målchanser. Liljewall hade öppet mål, Aaltonen hade någon i stolpen och något friläge, Daniel Zaar fick en genial passning av Brithén men fick inte träff på pucken, Lindqvist-Hansen var vid ett tillfälle så ren framför Rahm att han såg överrumplad ut. Eller så kan man se det som Rögles bästa period denna säsong, 17-4 i skott mot svenska mästarna berättar hur det såg ut. Ändå var det Brynäs som gick vinnande ur perioden.
 
Rögle hade ledningen fyra gånger om, Brynäs reste sig gång efter gång och när man satte 3-3 i slutet på den andra när Tjärnqvist satt utvisad för en puckout så kändes det tungt. Rögles dominans lönade sig inte. Lika tungt var det i slutet på tredje när Harju kvitterar efter att man tagit ut målvakten.
 
Ändå reste sig Rögle även från denna smäll och avgjorde denna härliga underhållning i den efterföljande förlängningen.
 
Bäst i Rögle tycker jag att Aaltonen var, målen kommer att trilla in. Idag blev det tre assist istället och en uppvisning i anfallsspel. Panelin-Borg trivs när det är grinigt och skillnaden då mot nu är att han håller sig kall. Idag tog han mer stryk än han gav och därför gick han vinnande ur striden. Visserligen hängde han inte med Lauritzen vilket resulterade i straffslag men nu redde Fransson ut den ändå.
Brithén är på väg mot formen, passningarna sitter där och hans sedvanliga klipp i åkningen tycker jag mig se igen. Daniel Sondell är väl annars återigen Rögles bästa back, han fortsätter att producera och idag avgör han med en hyfsad träff. Tjänqvist har fått utstå mycket kritik, idag bidrog han och var en av Rögles bättre forwards. Han får dessutom sätta en puck. Hoppas det vänder för honom nu.
 
Jonas Fransson och Fredrik Warg har spelat de två senaste matcherna, Rögle har vunnit båda.
Nu väntar Färjestad borta på torsdag, fortsätter man med samma fart och frenesi som idag så är tredje raka segern inte en omöjlighet.
 
 
Rögle - Brynäs 5-4 efter straffar (2-1,1-2,1-1,1-0)
03:51 1-0 Mathias Tjärnqvist (Bonsaksen, Iggulden)
06:15 1-1 Ryan Gunderson (Lauritzen, Järnkrok) Fyra mot tre
10:20 2-1 Alexander Barta (Brithén, Zaar)
26:51 2-2 Andreas Thuresson (Lindholm)
33:55 3-2 Mike Iggulden (Warg, Aaltonen)
38:52 3-3 Johan Harju (Franson, Nordquist) Fem mot fyra
50:57 4-3 Fredrik Warg (Aaltonen,Fransson)
58:46 4-4 Johan Harju (Järnkrok, Lauritzen)
64:43 5-4 Daniel Sondell (Aaltonen,Warg)
 
Skott: 31-24 (7-10,17-4,5-8,2-2)
Utvisningsminuter: Rögle 4 x 2 min Brynäs 6 x 2 min
Publik: 4379
 
Rögles fem bästa ikväll
***** Juhamatti Aaltonen
**** Daniel Sondell
*** Fredrik Warg
** Victor Panelin-Borg
* Ted Brithén/Mathias Tjärnqvist/Mike Iggulden

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.