Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle krigade sig till en viktig poäng

Rögle krigade till sig en poäng uppe i Eon Arena ikväll. Timrå vann efter förlängning med 2-1. Sätt till matchen så var det rättvist.

På förhand anade man att detta skulle bli en tät tillställning där lagen inte skulle bjuda på något. Det stämde, men bara i en period. Varken Timrå eller Rögle tog några chanser/risker i första perioden som slutade mållös.

Sedan släppte båda lagen på handbromsen i andra perioden och det svängde rätt friskt fram och tillbaka. Timrå hade flera gånger Rögle under tung press men med hjälp av en storspelande Fransson kunde Rögle stå emot.
Rögles bästa minuter var i den andra periodens inledning, därför var det inte helt ologiskt att man tog ledningen genom Alexander Bergström som först tog emot en puck med fötterna och sedan stänkte in pucken.
Ledningen blev inte långvarig, Max Friberg kvitterar i powerplay efter en riktig "macka" av Bremberg.

Sista perioden var rätt rolig att se på. Rögle hade chanser att ta tre poäng. Jag tänker på Jakob Lilja som kommer fri men hittar inte hålet mellan benen på Lundström. Sedan med två minuter kvar tror Rögle att man gjort mål och jublar halvt, domaren ringer. Det var inget snack, den tog i stolpen.
Friberg gör sitt andra mål när han i en rörig situation framför Fransson lyckas trycka in pucken.

En poäng uppe i Timrå är mer än vad jag trodde på förhand och sett till hela matchen är jag också nöjd med den.

-----

Bäst i Rögle? Jonas Fransson utan tvekan, trots att han hade två puckar (förutom målen) bakom sig som dansade på mållinjen så var han så bra han kan vara idag. Bonsaksens inställning är obetalbar. Se bara på hur han täcker skott och krigar sig in i varje situation. Tycker även "Jacke" gör det bra idag. Sedan gör kedjan med N.Bergström, A.Johansson och Everberg ett hästjobb. Det är den formationen som trycker ner Timrå djupt.

Lite minus till Brithén, Liljewall och Himelfarb, tre spelare som ska vara redo för Elitseriespel visar inte det. De måste bidra mer än vad de gör om man ska lyckas vinna sådana här matcher.

Måste nämna tre spelare i Timrå som sticker ut idag. Bremberg, när han är på spelhumör är han riktigt farlig. Idag var han på det humöret. Jätten Mihalik, han är inte bara så enormt stor, han använder den på rätt sätt och är en stor bidragande orsak till att Timrå nu klarat av 24 raka boxplay utan insläppt mål. Sedan Max Friberg, placeras i en fjärdeline. Långt ifrån den där JVM-formen men idag kliver han fram och gör Timrås båda mål.

-----

Lindgren fick ett skott i "klockspelet" (såg ut så) och kunde inte fortsätta spela. In kom "Flash" som inte fick mycket istid.

Simon Olssons "FAN" efter slutsignalen hördes rakt in i tv-rutan och jag älskar det. Rögle är långt ifrån nöjda. Låt oss få se den inställningen på lördag. Karlskoga ska sågas av.

-----

Eftersom Djurgården och Leksand vann sina matcher så tog de också sista chansen. De har fyra poäng upp till Rögle på andra plats. Timrå är redan klara. Det räcker att de tar en poäng på de sista tre matcherna så är det klart.

Allt mer talar för att Rögle - Djurgården i sista omgången kommer att vara helt avgörande. Det är slutsålt men du har chans att vinna biljett till matchen här.