Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tung och underbar vecka i Sverige

På fredag är hockeyallsvenskan 11/12 färdigspelad. Då tar flera lag tidig semester, i allsvenskan är det fem lag. Tingsryd, Troja och Almtuna tar säsongen definitivt slut för då, sedan är de två andra som i nuläget är Södertälje och Oskarshamn lite mer osäkert. Förlorar Rögle sina tre återstående kan det mycket väl vara slut för de grönvita då också. Det får och kommer inte att hända.

Motivationen i lagen som inte har något att spela för lär vara nere på noll och har redan börjat formera och planera inför 12/13. Det var inte längesedan vi satt här och längtade till seriestarten 19-21 september.

Från nu och fram till den tredje april då kvalserien avslutas är tiden på året hockeypulsen och nervositeten ligger på max. Därför lider jag med de supportrar och lag vars säsong tar slut redan nu på fredag.

Som det ser ut nu spelar Rögle ett hyfsat laddat derbyt nere i Malmö på söndag i premiären av förkvalserien. Ja, ni förstår själva.

----

Jag brukar inte gå igång på division 1 men denna säsongen känns lagen mer intressanta än på väldigt länge. Idag har man lottat playoff 2 till det allsvenska kvalet där Sundsvall och Borås kommer att stöta på patrull.

Karlskrona - Östersund (Vinnaren möter Vita Hästen i PO3)
Kallinge/Ronneby - Enköping (Vinnaren möter Nyköping)
Asplöven - Huddinge (Vinnaren får Kiruna)
Björklöven - Olofström (Vinnaren möter Arlanda)

Mitt tips är att Vita Hästen, Kallinge, Asplöven, Björklöven får kriga tillsammans med Borås och Sundsvall om två allsvenska platser.

Vilka två vill ni se i Allsvenskan nästa säsong?


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.