Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle säkrade playoff trots förlusten

Matchen slutade 1-2 efter att Thom Flodqvist snott pucken av Glimmenvall på blålinjen i förlängningen. Att det skulle bli en målsnål historia var väl inte någon överraskning men det var en spännande sådan.

I första perioden känns Södertälje klart hetast och lagkapten Lagerström gav SSK en rättvis ledning. I den andra perioden kommer Rögle upp i sitt fartfyllda spel och äger perioden helt och hållet. Att man fick nöja sig med 1-1 ska Södertälje tacka Hudacek för.

Sedan i sista perioden känns det faktiskt förvånansvärt avslaget, båda lagen vill inte offra sin poäng mot tre utan väntar ut varandra. Närmast att göra det var Alexander Johansson som sköt högt över målet på ett friläge.

-----

Idag påminde lagen väldigt mycket om varandra, båda har en bra målvakt, ett försvarsspel som alla fem gör sitt jobb i och ett anfallsspel som är så ineffektivt att det ibland känns löjligt. Båda lagen känns ofarliga när man ska sätta dit pucken. Dessutom har man vars en tung transatlant där bak, Strudwick vs Curry.

Matchen hettade till då och då. Som när Mathias Månsson och Viktor Lindgren slashade varandra vid en tekning. I den vevan kändes det som att det skulle "hända" något. Alexander Johansson som enligt mig var bästa Röglespelare idag trivdes där ute, han såg ut att ha ett och annat att säga till Strudwick som inte var sen med att svara emot.

-----

När jag snackade med Jesper Jensen och Tony Lagerström igår så gav båda mig vars ett löfte, ett höll. Jensen sa att Rögle gör alltid 3-4 mål och då vinner man. Det blev ett. Lagerström sa att man definitivt inte skulle släppa alla tre poängen till Rögle och att man skulle vinna på sin styrka, det gjorde man.

Tycker att det finns flera spelare som höjer sig över mängden idag. Alexander Johansson och Christopher Liljewall var bäst i Rögle. Även Fransson och Hampus Lindholm (speciellt i första) ska ha beröm.

I Södertälje var Hudacek riktigt bra och Viktor Lööv var ett offensivt hot, en ny Tim Heed på gång där.

-----

Rögle tog en poäng, sett till hela matchen var den poängen rättvis. Det räcker inte med att leverera en period. Den poängen betyder att man säkrat playoff, för inte kan ineffektiva Södertälje ta in 28 mål och sex poäng på två matcher. Nu ska ingen klappa sig för bröstet för detta, nu gäller det att behålla femteplatsen.

-----

Övriga allsvenska resultat idag.

Borås - Malmö 4-1 - Erik Andersson som jag hyllat rätt bra gjorde två mål. Hur kunde detta ske? Jag tackar vilket hela Lindab Arena gör denna kväll. Stort jubel vid Borås mål av hela Lindab Arena idag. Dessutom ska Hobson ( enligt Mrmadhawk) ha bokstavligen bankat skiten ur Häggström som inte ville "gå". Hobson kastade handskarna vilket Häggström inte gjorde, ändå åkte båda ut för matchen. Ska dock sägas att Adam Hobson fick match penalty vilket automatisk ger honom avstängning nästa match. Häggström slapp det.

Almtuna - Bof... BIK Karlskoga 6-3 - Tung förlust för Karlskoga som därmed bara har fyra poäng ner till Västerås i kampen om direktplatsen. Härnäst åker laget till Oskarshamn och där får man inget gratis så jag är säker på att kampen kring det strecket lever i sista omgången på fredag.

Oskarshamn - Sundsvall 5-3 - Planenlig seger för IKO som har saken i egna händer.

Leksand - Troja 3-0 - Leksand krigar på för att ta seriesegern. Nu vann även Örebro vilket gör att Leksand ligger kvar på en snygg andraplats. Härnäst väntar Rögle hemma på onsdag.

Mora - Västerås 2-4 - Broc Little gjorde hattrick! Tung förlust för Mora som jag tror missar playoff tack vare förlusten idag.

Tingsryd - Örebro 1-3 - Örebro Conny Strömberg assisterade till två av målen när Örebro hittade tillbaka till vinnarspåret.