Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nu kan alla sluta spekulera - Inga lockoutspelare i Elitserien

Hockeyligan sa nej till lockoutade NHL-spelare. Då klev Konkurrensverket in i handlingarna och fixade så att man inte kunde stoppa något elitserielag från att plocka in lockoutade spelare.
 
Modo plockade in Alexander Steen och Frölunda har använt sig av Matt Duchene och Viktor Ståhlberg. Nu har Marknadsdomstolen gett Hockeyligan rätt och ser dessutom till så att Konkurrensverket ska betala Hockeyligan för rättegångskostnader på 60 000:-.
 
- Regeln om korttidskontrakt har tillkommit bland annat för att värna om en rättvis och slagkraftig serie som håller säsongen ut och att Marknadsdomstolen ser regeln vara förenlig med konkurrensrätten är en viktig fingervisning i vårt fortsatta arbete med att stärka Elitserien på lång sikt, säger Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.
 
Så med facit i hand så har Modo och Frölunda begått felaktigheter? Eller? Beror givetvis på hur man väljer att se på det. Tio av tolv lag har stått enade och valt att inte ta in någon spelare.
 
Nu kan vi sluta spekulera i hurvida Pelle och Rögle bör ta in någon lockoutspelare eller ej. Samtidigt så undrar man hur nära man är varandra där borta i NHL. De som har bättre koll säger att man måste inleda säsongen senast 20 januari, annars lutar det snart åt att man tvingas ställa in säsongen.
 
En annan grej som faktiskt kan bli verklighet, särskillt som det ser ut just nu. Tänk er NHL-toppade allsvenska lag i en kvalserie mot elitserielag som inte får ta del av kakan. Mycket kommer att hända innan vi är där och givetvis kommer Elitserielagen få sin chans att plocka NHL-lirare om hela säsongen blir inställd.
 
Läs hela Marknadsdomstolens beslut här.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.