Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hudacek stoppade Rögle

Nionde raka förlusten är ett faktum men den kändes väldigt onödig. Frölunda vann matchen med 2-1 efter att junioren, Andreas Johnson, avgjort som enda målskytt i den avgörande straffläggningen.
 
Sett till tre perioder så var Rögle det bättre laget. Det märktes att Frölunda var stukat och hade hela fem man på frånvarolistan samt att man tappat Duchene och Ståhlberg. Rögle som endast saknade Lindgren hade därför på förhand seglat upp till en liten förhandsfavorit, trots den usel form och självförtroende. Som så många gånger denna säsongen så hade Rögle fruktansvärt svårt att sätta dit pucken.
 
Julius Hudacek i Frölundakassen räddade två rena frilägen samt var hur tät som helst när Rögle lyckades skapa något. Det var bara Jensen som lyckades överlista honom sedan Warg bökat framför mål i powerplay vilket ledde till att Sondell kunde få tag i pucken och servera Jensen som backade upp i slottet.
 
Martin Gerber gav laget återigen en ärlig chans att vinna matchen. Visserligen var kvitteringen billig sedan han släppt en lucka mellan benen. Annars var han som vanligt bra men när utespelarna bara mäktar med att göra ett mål framåt så räcker det inte att Gerber storspelar längst bak. Detta har vi fått bevittna flera gånger i höst.
 
Rögles poäng känns faktiskt värdelös just nu. Det är den spontana känslan för i det läge Rögle befinner sig i är det bara trepoängare som gäller.
 
Plus vill jag ge Gerber, Jensen, Panelin-Borg, Barta och Brithén. Tycker att Ted växer för varje match och är just nu Rögles bästa forward. Ett stort plus till Bartas spel i numerärt underläge. Frölunda hade stora problem med att etablera något pp-spel när Barta var på isen.
 
Minus till Aaltonen och Iggulden som var under all kritik under matchen idag. Aaltonen vill göra allt själv och litar inte på någon annan. Han strör därför puckarna omkring sig vilket gjorde att han själv blev ilsk och knäckte någon klubba.
 
Känslan inför matchen var trots form och tabelläge väldigt bra. En seger och hoppet skulle tändas. Istället blev det nionde raka förlusten och ett nytt kvitto på att man inte räcker till. Laget är för svagt, det finns spelare som absolut håller måttet men för att etablera sig i Elitserien behöver man spelare som alltid levererar. Tar man sig en snabbtitt på Rögles laguppställning så är den inte elitseriemässig just nu. Pelle letar förstärkningar men behöver landa dem snarast. Tiden går och Rögle halkar efter mer och mer. Inget konkret händer och just nu är det frustrerande, speciellt med tanke på hur svagt Rögle agerar. Det svider oerhört just nu.
 
Rögle - Frölunda 1-2 (0-0,1-1,0-0,0-0,0-1)
 
30:09 1-0 Jesper Jensen (Sondell)
34:29 1-1 Fredrik Eriksson (Bell, Axelsson)
Avgörande straff: Andreas Johnson.
 
Skotten: 31-27 (9-7,10-13,9-6,3-0,0-1)
Utvisningsminuter: Rögle 5 x 2 min Frölunda 6 x 2 min
Publik: 4227
 
Rögles fem bästa spelare
***** Ted Brithén
**** Martin Gerber
*** Alexander Barta
** Victor Panelin-Borg
* Jesper Jensen
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.