Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fyra backar räcker inte mot Skellefteå

Rögle åkte på sin tionde raka förlust när Skellefteå tog sin fjärde raka seger mot Ängelholmarna efter 5-2 ikväll. Det är givetvis blytungt men denna gång tycker jag att Röglespelarna visade en sällan skådad kämpaglöd. Ser man till förutsättningarna så gör Rögle en bra bortamatch, främst defensivt.
 
Inför matchen fick Daniel Sondell lämna återbud vilket betydde att man bara hade fem backar. Då kallades junioren, Anton Santesson in som ersättare. Vad jag såg så fick han inte spela. Dessutom fick Anton Cederholm inte förtroendet fullt ut. Rögle spelade alltså med FYRA backar i stora delar av matchen, Victor Panelin-Borg, Jesper Jensen, Lasse Kukkonen och Alexander Bonsaksen.
 
Panelin-Borg och Jensen (spelade över halvtimmen!) krigade med stort hjärta matchen igenom och gjorde en hjälteinsats. Det räcker inte i Elitserien. Ser man på Röglesbackbesättning så är den väldigt svag, med ett par skador håller den knappt bra allsvensk klass. Därför är jag konfunderad över en sak. Visst, varken Strbak eller Preissing imponerade på något sätt men när man valde att skicka duon tog jag förgivet att Pelle Svensson och Rögle hade en färdig plan. Det hade man inte och nu när tåget verkligen går så får Tangnes inte ett konkurrenskraftigt lag att sätta på banan. Jag vill inte ta något ifrån någon av Rögles talanger, tvärtom, ingen blir gladare än jag när de slår igenom och lyckas. Däremot är det fruktansvärt naivt att tro att man ska kunna stå emot Skellefteå med fyra och en "halv" back.
 
Så om vi ska se till förutsättningarna så gör Rögle en bra bortamatch. Man är med ända in i slutet och i målet visade Jonas Fransson upp bra målvaktsspel trots en längre tids bänknötande. Framåt finns det givetvis mer att önska men mot topplagen borta så ska man spela som Rögle gjorde idag, tight och vara kompakta. Inte bjuda på någonting vilket man inte klarade av. Slarviga utvisningar drog man på sig gång på gång. Skellefteå är sylvassa i powerplay och man gjorde alla målen (sista i tom kasse) i powerplay. Bonsaksen drog på sig två utvisningar och båda resulterade i mål bakåt.
 
Poängkung Bud Holloway levererar alltid mot Rögle. Så även idag, han var inne på samtliga mål framåt och noterades själv för två mål och två assist.
 
----
 
Att Gath drar på sig utvisningar var inget konstigt på "hans" tid. Idag fick han sin första som Röglecoach. Han fick lämna båset i den första perioden.
 
----
 
Jag vet inte vad Pelle Svensson har för resurser över till nyförvärv men en sak är glasklar, när Rögle drabbas av en skada på en av de bärande backarna så är det illa, mycket illa. Det är inte rättvist mot spelarna eller tränarna att inte ha ett komplett lag.
 
Rögles fem bästa spelare idag
***** Jesper Jensen - Spelade över halvtimmen och tog enormt ansvar!
**** Victor Panelin-Borg - Vacker assist och hjälteinsats på backen!
*** Jonas Fransson - Han håller absolut!
** Juhamatti Aaltonen - Bäst framåt, igen!
* Lasse Kukkonen - Kan bättre men fick slita idag.
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.