Blogg listad på Bloggtoppen.se

Himelfarb och Sandin - Rögles nya radarpar

Det har snackats om Brithén och Olsson som gjort bra matcher i match efter match. Andra par som visat sig framgångsrika på försäsongen är Lindgren/N.Bergström eller varför inte A.Bergström/Himelfarb.
Nu kan vi utse ett nytt och förmodligen det formstarkaste, Emil Sandin tillsammans med Eric Himelfarb. Idag stod duon för åtta poäng. Sandin tre mål medan Himelfarb var värre med hela fem assist.

Ni som följer mig har läst att jag lyft fram Jonathan Zaar en hel del. Idag fick han spela då Panelin-Borg fick vila.
Efter matchen så säger Zaar till mig att han tycker att formen närmar sig och att det känns bra. Om matchen ikväll säger han kort;
- En stabil insats men vi kan helt klart bättre.


Har precis sett målen från matchen och noterar följande.

* Alexander Johanssons 1-1 är matchens snyggaste prestation
* Häggströms PP-mål är ett mål som Himelfarb ska ha stor cred för. Han gör det han ofta gör, fintar skott, lägger den för styrning eller direktskott.
* Zaars assist kunde lika gärna varit mål.
* Sondells mål är ett resultat av bra jobb framför kassen.
* Sandin gör tre mål tätt in på kassen. Orädd måltjuv som visar att han inte breddar utan spetsar denna trupp.

Den långa hemresan från Sundsvall hem till Ängelholm kunde varit betydligt tråkigare.

-----

Ikväll blev det Örebro-Almtuna på tv. En rättvis hemmaseger i favorittippade Örebros hemmadebut som slutade 4-2. Ja, så är det faktiskt. Har ni inte lagt märke till det så har Örebros tre inledande matcher varit på bortaplan. På fredag spelar man borta igen i ett superladdat möte mot Bofors. Därefter väntar Rögle hemma i Behrn Arena.

3789 (över 8000 tomma stolar) i Malmö Arena såg hemmalaget vände 0-1 till 4-1 mot Tingsryd. Malmös sylvassa powerplay fortsätter att leverera. Idag blev det tre mål i den spelformen medans Malmös sista kom i tom kasse. Att man inte briljerar i spel fem mot fem gör inget när powerplay fungerar.

Leksand tog en straffseger i Västerås. Johan Ryno gav Leksand ledningen, Broc Little Kvitterade. I straffläggningen så var det Ryno som punkterade matchen. Starkt av Leksand, jag trodde faktiskt att man skulle åka på förlust där idag.

Mora och Borås tar hemmasegrar.
Daniel Hansen vs Julius Hudacek slutade med storseger för Morakeepern. Hudecek fick nog efter fem minuter in på andra då Mora gick från 2-1 till 4-1 på en halv minut i powerplay.
Borås hade kvällens sämsta publiksiffra men vad gjorde det när man hemmaslog Oskarshamn. Henrik Eriksson stod för två mål och Jonatan Bjurö hade en räddningsprocent på 96,15%.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.