Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sportchef blir sportgrupp i Rögle BK

Då har äntligen Peter Hedlund bekräftat Rögles förändringar och planer. Sportchef Roger Elvenes är som MrMadhawk igår kunde avslöja sparkad och istället inför Rögle en "sportgrupp" där Hedlund själv är med.

Med i gruppen förutom Hedlund finns Björn Hellqvist och Anders Bogren samt respektive ansvarig från A-lag, junior och ungdomsidan.

- Vi har inte på något sätt gett upp den här säsongen trots en tuff start utan kommer att göra de förändringar vi anser vara nödvändiga för att skapa en vinnande grupp, säger Peter Hedlund till roglebk.se.

Man kommer alltså att göra förändringar i spelartruppen. Vem ska göra det och vem har scoutat dem? En del frågetecken som jag hoppas få svar på. Jag har sökt Hedlund utan framgång men lämnat ett meddelande i hopp om att han återkommer. Annars är det bara på det igen.

Sportchef blir sportgrupp alltså. Var i Sverige finns en liknande konstellation? Är det för att vd Hedlund ska ha sista ordet i alla beslut? Fortsättning lär följa.

Vad tycker ni om lösningen? Jag hoppas på att man får ihop en komplett lösning snarast och att man visar handling och inte bara ord.



Ett urklipp från Rögles hemsida kommer här.

"Som led i detta arbete förändras sportchefsrollen och dess innehåll.
Föreningens målsättning är att skapa en tydlighet i organisationen samt dess ansvarsområden.
Grundtanken är att ansvariga för respektive område; A-lag, Junior & Hockeygymnasium samt ungdomsverksamhet får ett utökat ansvar avseende sin ”drift” och dess sportsliga resultat.
Uppgifter och frågeställningar som är mer av administrativ och ekonomisk karaktär kommer att hanteras av ekonomifunktionen.
Den framtida sportchefsfunktionen i RBK kommer att fokusera på att säkerställa att vår sportsliga verksamhet riktar sina krafter mot samverkan mellan de olika delarna samt att policys och strategier efterlevs – allt i samklang med Rögle BK:s övergripande målsättning.
Rollen innefattar en kraftig fokusering på scouting av potentiella spelare, primärt nationellt, samt att stärka Rögle BK:s position inom hockeysverige genom olika kontaktytor för att nå vår vision – att vara en av Sveriges ledande föreningar inom såväl ungdoms- junior- och seniorverksamhet."


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.