Blogg listad på Bloggtoppen.se

Så gick det sen

Jag har ägnat mig åt att checka av hur det gått för de spelarna som Rögle inte ville ha kvar när man tog steget upp till Elitserien.

Fredrik "Texas" Persson
fick enligt många Röglefans oförtjänt lämna laget vid avancemanget 2008. Flyttlasset gick istället till den tyska tredjedivisionen och Mec Halle 04 där han spelade knappa 10 matcher innan han drog vidare till Danmark och AaB. I Danmark gick det bra för "Texas" och det fanns röster som ville ha tillbaka honom till Rögle när laget åkte ur. Så blev det inte utan istället drog backen till Italien. Där sitter han nu som en stjärna i laget med en säsong kvar på kontraktet.
Fredrik hade absolut klarat av att spela i ett topplag i Allsvenskan vilket han kanske gör efter kommande säsong.

Niklas Öhman värvades inför 07/08 från Modos J20. Det är säkert många som inte minns honom trots att det bara är tre säsonger sedan han spelade i Rögle. Det var ingen hit direkt. Karriären tog stop i Rögle kan man säga. Han blev utlånad till Borås för att sedan lämna när säsongen tog slut. Ny klubb blev Sundsvall där han höll till under Rögles tid i Elitserien. Numera spelar han i moderklubben Sollefteå HK i division 1. Med tanke på att han var en oerhört lovande pojk och junior och att han redan som 23 åring återvände till Sollefteå så är karriären över. Troligtvis har hans karriär stoppats av den kroniska magsjukdom som han har.

Rich Hansen kan vara den största floppvärvningen av dem alla någonsin. Han kom som en poängkung efter att ha producerat 68 poäng i CHL. I Rögle blev det 14 matcher innan man lånade ut honom till Kristianstad. Vad hände där? Han dög inte där heller utan återvände till de sämre ligorna på andra sidan. Idag är han en pålitlig poängmaskin i just det, CHL.

Martin Johansson hade väl ingen framträdande roll i det Rögle som gick upp men som Rögleprodukt hoppades han ändå få chansen att få spela med Rögle i Elitserien. Istället  funderade "Märlan" på att lägga av. Det blev division 2 och Jonstorp där han hade lekstuga. Den senaste säsongen gjorde han en comeback i Helsingborg och hjälpte stadens hockeylag att ta steget till division 1.

Fredrik Olsson minns inte många. En Morakille som gjorde bra ifrån sig i Rögles J20 och fick sitta på bänken ett par matcher i det lag som tog steget upp. Det har inte hänt mycket med Fredrik som "självklart" inte fick följa med Rögle upp. Istället har han via Frankrike, Kungälv och Västervik hamnat i den norska andra divisionen där han faktiskt fått upp farten. Förra säsongen gjorde han 40 poäng på 34 matcher för Bergen och spelar den kommande säsongen med Björn Lindéns gamla klubb Comet.

Linus Persson
var inte bra. Inte då, därför gjorde Rögle rätt som lät honom gå. Däremot är han bra nu. När han lämnade Rögle hamnade han i Bofors där han nu inleder sin fjärde raka säsong. Poängskörden sedan han lämnade ligger snyggt och jämnt, 34, 39 och 35 poäng.

Victor Änilane
kom från Frölunda till Rögles J20 men där imponerade han storligen vilket gav honom en del allsvenska matcher. Genombrottet uteblev och när Rögle gick upp stack Victor andra sidan Atlanten där nu spelat tre säsonger. Nu är han klubblös och 21-åringens framtid är oklar. Änilane spelade så sent som 08/09 med småkronorna.

David Laudius
var länge ansedd som framtidens Rögleprodukt men även han fick kliva åt sidan när Rögle gick upp 2008. Då kom succén istället hos Tingsryd där han under två säsonger öste in poäng och var stark bidragande till att Tingsryd spelar i Allsvenskan idag. Som alla känner till ledde hans framgångsrika spel i Taif till ett kontrakt med Växjö där han var med och tog upp laget i Elitserien. Alltså har "Ladde" varit med om tre serieavancemang på fyra säsonger varav två är till Elitserien. Även denna gång anses han inte tillräckligt bra för Elitserien utan spelar till hösten i Tingsryd. I mitt tycke hör han hemma i Rögle och borde spela här nu. Så bra är han.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.