Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hockeyfest i Ängelholm på fredagen

På fredagskvällen kan jag varmt rekommendera er alla att ta er till Lindab Arena där det spelas kvartsfinal i SM-slutspelet mellan Rögle och Frölunda.
Första matchen uppe i Frölundaborg vann Frölunda enkelt med 4-0 efter en bra start på matchen. Rögle var aldrig riktigt nära men på fredag blir det nya tag.
Jag fick kontakt med Röglecentern Marcus Idoff som kom från just Frölunda inför säsongen.

Berätta om matchen senast i Göteborg.

- Kändes inte riktigt som att vi hängde med i början, det är nog i stor del att vi inte har spelat matcher på tre veckor. Vi var inte riktigt på samma nivå när pucken släpptes. Men ju mer matchen gick så lyckades vi spela bättre och bättre och stundtals visade vi vår kapacitet där vi alltid ska spela. Tyvärr speglade inte reslutatet det.

Kommer ni klara att vända detta, vad talar för det?
- Att vi är ett starkt lag, där alla spelare är viktiga och det är viktigt att var och en visar framfötterna på fredag. Vi vet nu hur matchbilden kommer se ut och vi är redo för det. Alla är otroligt revanschsugna och det är inget snack om saken om att vi kommer slita vårt allra bästa för att vinna kampen.

Frölunda har fått stor hjälp av att A-laget spelat färdigt. Vad betyder det för dem tycker du?

- Det är klart att "Sunkan", Klingberg och "Pistol Pete" är vassa individer men tycker det inte är värt att lägga för mycket energi på. De har många spelare som är duktiga, det har ju självklart vi med. För vår del är det bara extra roligt att dem tar med sitt bästa lag, för då blir det ännu roligare när vi går segrande ur denna strid.

Du som spelade i Frölunda så sent som förra säsongen känner ju många i laget. Blir det mycket tuggande och psykningar?
- Det händer att det blir så ibland. Blir att man får sig något munhugg hit och dit. men på isen så är det en annan grej, då är man inte precis vänner. Då är det som att möta vilken andra lag som helst, avslutar Idoff till gronvitasumo.se.

Frölundas "Goa Gubbar" kommer en busslast ner, så nu vädjar jag till alla grönvita fans där ute att ansluta till Lindab Arena imorgon kväll och ge Rögle ert stöd. Nedsläpp 19.00, fri entré.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.