Blogg listad på Bloggtoppen.se

En bragd hur det än slutar

Vi backar bandet ett år ungefär. Rögle med spelare som Beaudoin, Granak, Colliton, Sjögren och Kempe för att nämna några åkte ur Elitserien. Spelarflykten var ett faktum och det var nog bara den alltid så optimistiska Peter Hedlund som trodde att Rögle skulle klara att resa sig snabbt.
Rögle värvade spelare som Christoffer Persson, Simon Olsson, Vic Bartley och Nils Bergström för att ta ett axplock av den okända skaran man samlade ihop. Samtidigt flyttade man upp många spelare från egna ledet och fansens röster om fler nyförvärv av hög klass var ett måste om man skulle nå en topplacering i allsvenskan höjdes allt mer. Det kom en skadeskjuten Eric Himelfarb som visat sig vara den injektion i kvalserien som Rögle så behövde.
En värvning mitt i prick!
Backbesättningen har hela tiden känts för tunn och orutinerad men man har litat på att läromästaren Kenny Jönsson skulle göra under. Det har han gjort, han har förvandlat Panelin-Borg till en medelmåttlig juniorspelare till en allsvensk toppback som kan fått ta stort ansvar. En som står upp för laget och klarar av att spela i kvalserien i varannat byte med bravur.
Kennys betydelse för de övriga backarna är säkert också stor men mitt exempel är nog den största förvandligen.
Rögle med Roger Hansson i spetsen har gjort det igen, han är en mästare på att bygga lag när det handlar om hockeyallsvenskan, det har han visat förut.
Med en oprövad tränare i Hellqvist så var det många osäkra kort inför säsongen men man hade en sak klart för sig.
- Vi ska vara landets bäst tränade lag, sa Peter Hedlund inför nysatsningen.

- Vi ska träna mycket och med kvalitet, sa Hellqvist. Just den kvalitet som Björn menar har spelarna gång på gång sagt till mig att man inte känt någon annanstans förut, inte som man upplevt denna säsong i Rögle.

Nu står vi här. Med tre omgångar kvar där Rögle spelar två matcher hemma har man en riktigt bra chans att ta sig tillbaka till Elitserien redan nu.

Jag ska erkänna att jag tillhör en av dem som trodde denna bragdartade insatsen var omöjlig. Oavsett hur kvalserien nu än slutar så har Rögles spelare, tränare och juniorer gjort ett säsong utöver det vanliga. Det spelar ingen roll om man inte går upp, man måste se realistiskt på denna bedrift Rögle BK gjort denna säsong. Jag är stolt.

R
(oger) B (jörn) K (enny) påminner om den trio som tog upp Rögle senast, Peter Johansson, Micke Johansson och Johan Finnström.

Avslutar med ett alster av Sporttrubaduren Stellan som får avsluta denna fantastiska onsdag.




Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.