Rögle fortsätter sin segersvit - sjunde raka segern

14:49 0-1 Simon Olsson (Liljewall, Brithén)
21:42 2-1 Fredrik Orrsten (Gunderson) 5 mot 3
57:40 2-3 Henrik Björklund (J.Johansson,Glimmenvall)

Skott: 30-30 (8-11,18-7,4-12)

Jag följer matchen via S24 och måste säga att sändningen är riktigt bra.

Period 1

Dryga sju minuter in tar Örebro ledningen genom Palmebjörk men domaren tar hjälp av videodomaren och dömer bort det. Fast att jag vill hitta en anledning så gör jag inte det trots säkert 7-8 repriser från alla möjliga vinklar. Det ska bli intressant att höra den anledningen.
Rögle tar ledningen efter en kvart genom Simon Olsson som elegant snurrar vid blå och får till ett handledsskott som Zajkowski inte ser. Ledningen var orättvis då Örebro skapar flertalet giftiga målchanser.
Conny Strömberg får ett friläge men Christoffer Persson hinner ikapp och bryter fint. första gången. Ett par minuter senare är det dags igen, samma scenario men då är brytningen inte lika snygg och det blir straff. Strömberg sätter den lågt till vänster om Franssons benskydd.
Tycker att det trots att skotten säger annat att det är Örebro som är det vassare laget i första perioden.

Period 2

Andrée Brendheden inleder den andra perioden med ett stolpskott. I spelvändningen efter gör Rögle ett konstigt byte och är för många på banan och utvisning. Nästan direkt efter åker Persson på en 2+2 för högklubba och Örebro får spela 1.47 i 5 mot 3. Det betyder nästan givet baklänges mål när man möter Örebro och så blev det. Orrsten från blålinjen. Drygt fyra minuter in hör man den lilla men tappra Rögleklacken skrika "Kämpa RBK". EFter att Rögle klarat av resten av boxplayspelet så är det Örebro för hela slanten och trycker tillbaka Rögle. Himelfarb är nära att sätta den på en kontring. Rögle avsluter perioden bra men om det ska bli poäng måste man upp en nivå. Jag tycker bara det är Simon Olsson som är kreativ framåt för Rögle.

Period 3

Rögle inleder med powerplay i 47 sekunder men hinner inte skapa något. Tycker att tredje perioden är mer jämn och Rögle kommer allt längre upp i banan men utan att skapa några heta chanser. Båda lagen spelar bra försvarsspel och framåt är det bara Örebros förstakedja som känns oroande. I sista halvan av perioden gör  Hellqvist secvanliga byte och sätter in Carl Gustafsson istället för Simon Olsson i den kedjan och vice versa. Det visade sig vara ett lyckat byte då det är just Carl som kvitterar kvarten in på slutperioden. Målet ger Rögle en skjuts i rätt riktning och nu tar man över matchen. Så när Henrik Björklund är framme och ger Rögle ledningen på en retur av Glimmenvalls skott så känns det inte oväntat. Bartley var riktigt sugen på att förlänga sin målsvit och lossade ett par skott mot tom kasse men lyckades inte sätta den.