Blogg listad på Bloggtoppen.se

Simons magi löste ut kvalseriebiljetten

Rögle vann kvällens skånederby med 2-1 efter att Simon Olsson bjudit oss på en riktig delikatess i den avgörande straffläggningen.

Inför matchen var det riktigt bra stämning på läktarna, åtminstone på den så vanligt röststarka hemmapubliken. Sittplatspubliken var bra med dem också.
Det var tyvärr inte Röglespelarna som faktiskt blev överkörda i första perioden. Malmös ledning kunde varit större men Carl Söderbergs styrning blev periodens enda.
I den andra var det fortsatt Malmö som tryckte på till en början men Rögle fick en gratischans sedan Malmö inom kort åkt på två utvisningar. Ska ärligt säga att P-A Lundströms utvisning inte var det.
Hur som helst kvitterade Rögle genom Jakob Johansson, eller förlåt Brithén men det var Jakob som använde Ted Brithén som ett vallningsplank.

I sista perioden var Rögle det starkare laget och kunde avgjort men 1-1 efter full tid ska speciellt Rögle vara nöjda med i en faktiskt tam match som inte bjöd på så många heta dispyter.

Matchen kom att avgöras på straffar och när fem straffar  var lagda så hade ingen lyckats sätta den och då fick Simon Olsson chansen.
Enligt han själv frågade han Hellqvist om han fick göra vad han ville och det gjorde han. Retfullt elegant snurrade han upp Svensson i Malmöburen och satte punkt på denna kväll.

Rögleklacken stod som vanligt länge kvar och sjöng ut sina hjältar igen som fick ännu en hyllning. Först ut på isen? Simon Olsson såklart som får och skall vara i centrum denna kväll.

Måste lyfta på hatten för Malmös tvillingar, speciellt Pathrik som gör en riktigt bra match. Speciellt i första var de dominanta och frågan är om inte de redan nu är något för elitserien.